Ogrzewanie tylnej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ogrzewanie tylnej szyby
Witam w moim golfie 4 nie dziala ogrzewanie tylnej szyby. Jk przycisnę klawisz na odpalonym silniku świeci jaśniej na żółto i nie grzeje. Jk wyłacze silnik a mam wlączone światła to pali sie na czerwono. czy to normalne ?
Ostatnio zmieniony ndz lis 30, 2008 10:28 przez klaudia11000, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
wszystko jest OK z tym przyciskiem. jesli włączasz światła to wszystkie przyciski są podświetlone na czerwono (inne duperelki też). jak właczasz ogrzewanie szyby przycisk powinien być żółty i tak ma być! jesli szyba nie jest ogrzewana najpierw sprawdź czy jest napięcie na kablach podpiętych do szyby, jesli go nie ma, szukaj dalej -tam gdzie mówił mój poprzednik.
może warto by jeszcze sprawdzić bezpieczniki.
jesli się na tym kompltnie nie znasz może lepiej pojedź do jakiegoś elektryka samochodowego.
pzdr
może warto by jeszcze sprawdzić bezpieczniki.
jesli się na tym kompltnie nie znasz może lepiej pojedź do jakiegoś elektryka samochodowego.
pzdr
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 10:52 przez hauer, łącznie zmieniany 1 raz.
Moim zdaniem(i nie tylko moim,patrz wyzej)nie powinno sie tak dziac. Ma sie swiecic na czerwono normalnie i po wlaczeniu na zólto. Nie spotkalem sie zeby tak u kogos dzialal.Ja bym od razu wymienił ten przycisk bo to nie jest jego prawidłowe działaniemaster87 pisze:Po zapłonie świeci na żółto, po naciśnięciu mocniej na żółto,
[ Dodano: 25 Lis 2008 08:59 ]
klaudia11000 jezdzisz golfem 3 a temat dotyczy mk4 czyli golfa 4?? Precyzuj dokładnie nowo zakładane tematy
Ostatnio zmieniony wt lis 25, 2008 09:55 przez mariosol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam,
do klaudia11000, wiesz może jakie napięcie prawidłowo dochodzi do ogrzewania tylej szyby?
U mnie nie przekracza 8 V
Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu??
Przeglądać każdą kostkę??
[ Dodano: 15 Gru 2008 23:11 ]
Po problemie,
uwalony przewód masowy przy klapie (w gumowym peszlu).
Wymiana kompletnego kabla dość czasochłonna i dla Cierpliwych, polecam znieczulanie się małymi dawkami %w między czasie.
Masa przy urządzeniu jest po prawej stronie, połączenie masy do karoserii po prawej (ściąganie lewego boczku, kawałka podsufitki, uszczelek przy tylnych drzwiach (opcjonalnie).
do klaudia11000, wiesz może jakie napięcie prawidłowo dochodzi do ogrzewania tylej szyby?
U mnie nie przekracza 8 V
Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu??
Przeglądać każdą kostkę??
[ Dodano: 15 Gru 2008 23:11 ]
Po problemie,
uwalony przewód masowy przy klapie (w gumowym peszlu).
Wymiana kompletnego kabla dość czasochłonna i dla Cierpliwych, polecam znieczulanie się małymi dawkami %w między czasie.
Masa przy urządzeniu jest po prawej stronie, połączenie masy do karoserii po prawej (ściąganie lewego boczku, kawałka podsufitki, uszczelek przy tylnych drzwiach (opcjonalnie).
Dwadzieścia lat minęło jak jeden dzień
Nie masz co wspominać?
Lepiej swe życie zmień!
Nie masz co wspominać?
Lepiej swe życie zmień!
-
- Nowicjusz