Jaki akumulator do MK2 1.3?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

GUAZ

Jaki akumulator do MK2 1.3?

Post autor: GUAZ » ndz lis 23, 2008 22:24

Witam. Mam prawie 20-letniego Golfa MK2 z silnikiem 1.3 na gaźniku. Benzyna + LPG. Jeżdżę na bardzo krótkich trasach - tylko po mieście. Auto nie jest dużo warte i niedługo się go pozbędę, ale jeszcze parę miesięcy trzeba przejeździć. Niestety stary aku padł i jestem zmuszony zakupić nowy.

Z wiadomych względów chciałbym, żeby był tani (stąd odpadają propozycje, jakie znalazłem na forum - 250 zł to dużo za dużo) i w sumie to jest jedynym kryterium. Słyszałem, że jeżeli jeżdżę na krótkich dystansach po mieście to lepiej, żeby miał niedużo Ah, ale mało wiem o akumulatorach stąd moje pytanie.

A, jeszcze coś - nie mam książki serwisowej do swojego autka - jaka jest dedykowana pojemność akumulatora do Golfa MK2 1.3l?

PS. Przeglądałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi - większa część tematów dotyczy aku do diesli, poza tym potrzebuję taniego akumulatora, a o tym nie było pisane.

Z góry dzięki za odpowiedź :pub:
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 22:26 przez GUAZ, łącznie zmieniany 2 razy.

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » ndz lis 23, 2008 22:33

GUAZ, 45Ahto bedzie max, moze 38Ah znajdziesz, ale najszybciej to ten 45Ah, poszukaj czegos z firmy Variant, mam i jestem zadowolony, golfik kreci teraz jak szatan :bigok:

http://www.variant.pl/?c=mdTresc-cmPokaz-139

sa sporo tansze od aku znanych firm.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pn lis 24, 2008 01:33

Sczerze kup centre Future plus , akumulator wapniowy coś jak żelowy tylko tańszy , możesz go rozaładowywać do końca i nic mu nie będzie , miałem w poprzednim golfie i cała zime przejezdził beż ladowania, ma diodę która pokazuje kiedy go ładować na 5 lat spokojnie starczy

http://allegro.pl/item482661018_akumula ... _lata.html

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » pn lis 24, 2008 09:50

GUAZ pisze:Z wiadomych względów chciałbym, żeby był tani (stąd odpadają propozycje, jakie znalazłem na forum - 250 zł to dużo za dużo) i w sumie to jest jedynym kryterium.
grandilodz pisze:kup centre Future plus
obawiam sie ze ten aku bedzie kosztowal wiecej niz 250zl

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pn lis 24, 2008 12:28

GUAZ pisze:niedługo się go pozbędę, ale jeszcze parę miesięcy trzeba przejeździć.
Kuo najtańszy aku jaki spotkasz. Poszukaj w jakiejś hurtowni.34Ah powinno wystarczyć do Twojego silnika. A jeśli jest tak jak piszesz z pozbyciem się auto to na pewno wytrzyma.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”