Linka licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Linka licznika
Witam. Mam problem z linką licznika w golfie II 1.6D. Coś mi szemżało za licznikiem w czasie jazdy powyżej 70 km/h. Wykręciłem linkę i wyciągnąłem licznik. Następnie nasmarowałem wpust linki od strony licznika i końcówkę linki. Po tych zabiegach licznik troszkę oszalał mianowicie jadąc na oko 30 km/h pokazuje prawie 100km/h. Nie wiem o co chodzi. Macie jakieś pomysły co to może być?
-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no chyba ratuje cie wymiana licznika lub samego prędkościomierza choć. A już Ci powiem dlaczego.kilert pisze:Macie jakieś pomysły co to może być?
Nie wiem czym posmarowałes licznik ale jak linka zaczęła sie obracać to to wcisła troche do licznika..... nie wiem czy rozbierałeś kiedyś licznika ale ten machizm tam działa na takich magnesach kole które obraca sie w środku (o ile dobrze pamiętam) i jak sie to tam zasyfiło to teraz przekłamuje...... raczej tego nie wymyjesz no chyba ze rozbierzesz licznik i dokładnie wyczyścisz ale roboty sporo :/
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Psikniecie sprężonym powietrzem? przemyć ropką?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;