mam problem z wolnymi obrotami 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
mam problem z wolnymi obrotami 2E
Witam wszystkich.....moj problem to obroty ....odpalam silnik i auto chodzi super , obroty ma w porzadku i nic sie nie dzieje ALE jak zlapie jakoms temperature to po przygazowaniu nie chce schodzic z obrotow i utrzymuje sie kolo 1500 i wtedy gdy wypne wtyczke od silniczka krokowego to silnik ladnie schodzi z obrotow i nie gasnie , chodzi rowno ....... silniczek krokowy juz mylem w benzynie ekstrakcyjnej ale to raczej nie pomoglo CO MU JEST ......pozdrawiam i dzieki......
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Spróbuj jeszcze stuknąć porządnie w ten regulator co go myłeś w benzynie jak trzyma wysokie obroty. Może się zawiesza. Po wypięciu z niego wtyczki normalnie silnik nie gaśnie, ale obroty sa mocno poniżej normy: jakieś 400-500. Jeśli po wypięciu wtyczki są wyższe to coś innego. Może faktycznie przepustnica.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
witam...nie zaopatruje sie na szrocie w Brzesku tylko kupuje przez alegro a wymieniam gdyz jak jest zimny to klekotaja a jak sie rozgrzeje to ladnie sobie cykaja i raz ne jakis czas slychac dziwne pykniecie jakby sie zawieszal ktorys.Jezeli chodzi o ten silniczek to jak wypne wtyczke to obroty spadaja ale nie gasnie .A co do stukania w ten silniczek to na jego obudowie widac slady uderzania przez wczesniejszego wlasciciela bo ja to auto nie posiadam dlugo . P.S a skad ty znasz szrot w JADOWNIKACH bo chodzi Ci pewnie o ten przy glownej drodze ........przepustnice tez wymienie .......
-
- Mały gagatek