Nie równo chodzi, kopci na czarno
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Nie równo chodzi, kopci na czarno
Pomóżcie mam problem VW.1.8B!!! odpalam go zimnego po minucie zaczyna nierówno chodzić i kopci na czarno no i dużo pali , byłem w serwisie nic nie stwierdzili nie wiem od czego zacząć
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 16:30 przez piotrek 32, łącznie zmieniany 1 raz.
PIOTREK
Najczestszą przyczyną takiego stanu jest sonda lambda, ew. czujnik temp płynu (przynajmniej w moim przypadku tak było a objawy takie same jak piszesz) . Też kiedyś pojechałem na kompa i mi koleś mówił że wszystko w porządku a 50 zł za podłączenie skasował, to pojechałem gdzie indziej i od razu gościu powiedział co jest grane. może spróbuj pojechac do innego magika
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=200641 chyba o to samo zapytales w poscie wczesniejszym a przynajmniej mniej wiecej tak samo ujoles to
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
-
- Nowicjusz
Mam podobne objawy jak piotrek 32, i te z bym obstawiał sondę - kopci na czarno, jak jest zimny to obroty są w miarę równe ale przy dodawaniu gazu objawia się dławieniem i śmierdzi niedopaloną benzyną, pozatym robiłem analize spalin na stacji diagnostycznej i wyszło że jest niespalana benzyna do końca i zostaje wyrzucana ze spalinami. No i spalanie rzeczywiście jest widocznie większe. Dodam że sonda jest nie oryginalna tylko jakiś badziewiarski zamiennik.
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
co do sondy polecam oryginal ;] przezylem to ja i sasiad w RP
hmmm TPS w skrocie ?? pozatym niech 1 zalozy nowa oryg sonde reset kompa i zobaczymyspawacz pisze:potencjometr przepustnicy bym obstawil , sonda nie ma wplywu na prace slinka , a na splanie tak. Zle zczytuje polozenie i przelewa motor.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM