Mokro w samochodzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: poszukaj w poradach
nie moge znaleźć , gdzie sa te PORADY . jak klikam na to też nie wchodzi . prosze o pomoc.piru pisze:w poradach jest temat :,,Woda w golfie" czy jakos tak. Super opisane ,mnie pomoglo w lokalizacji przecieku i mam ok
Re: poszukaj w poradach
znalazlem cos takiego poczytaj sobie jest tu to wszystko fajnie opisanejanusz przybylski pisze:nie moge znaleźć , gdzie sa te PORADY . jak klikam na to też nie wchodzi . prosze o pomoc.piru pisze:w poradach jest temat :,,Woda w golfie" czy jakos tak. Super opisane ,mnie pomoglo w lokalizacji przecieku i mam ok
http://vwgolf.pl/golf2/porada22.html
ja czekam az bedzie cieplo i biore sie za uszczelnianie
pozdro for all
Re: [mkII] mokro w samochodzie!!
mialem taka sama akcje i podczas remontu calej blacharki w II okazalo sie, ze moj golf byl konkretnie walony i podczas naprawy blacharz lepikarz wycial z wnetrza przednich slupkow rurki odprowadzajace wode, ktora potem walila mi prosto na sciane za pedalamimnich pisze:golf 2 1.3 na wtrysku skrzynia 4 rok 90
Od 2 miesiecy jest posiadaczem ww golfa ale mam problem,
gdy w nocy pada deszcz i przychodze rano do samochodu to po stronie kierowcy i pasarzera jest mokro na dywanikach i pod dywanikami (bardziej po stronie kierowcy).Czy ktos´ spotka? sie z takim problemem , jesli tak to jaka jest przyczyna ,z kad ten przeciek ,co sprawdzic ,od czego zacza˛c´ .
POMOCY !!
od Quatro7: uprzejmie prosi sie˛ o precyzowanie tematów
mysle ze tak wlasciwie kazda metoda jest dobra grunt zeby trzymalo, jak sprobujesz klejem z pistoletu to zawsze mozesz oderwac (jest raczej elastyczny)Deacon pisze:ja tez wlasnie mysle jak ta folie przykleic bo teraz mialem przyklajona ta srebrna tasma ala McGywer i niestety ale sie odklejala a jakby ja zlapac klejem z pistoletu na goraco?? chycilo by to??
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Mnie znalezienie miejsca przecieku zajelo chyba 3 miesiace...znalazlem...uszczelka dookola pancerza zamka klapy przedniej. Powodz byla konkretna. 7,5 w ASO i po klopocie...
jeszcze nie wiem czym to do konca uszczelnie..ale chyba jakis wosk albo fluid na zewnatrz..bo chyba powierzchnia styku nie jest idealnie plaska i dlatego sie uszczelka zdeformowala (bity woz)
Jeszcze tylko szukam do czego jest tam na podszybiu taka aluminiowa rurka od klimy i gdzie ona powinna byc oryginalnie
jeszcze nie wiem czym to do konca uszczelnie..ale chyba jakis wosk albo fluid na zewnatrz..bo chyba powierzchnia styku nie jest idealnie plaska i dlatego sie uszczelka zdeformowala (bity woz)
Jeszcze tylko szukam do czego jest tam na podszybiu taka aluminiowa rurka od klimy i gdzie ona powinna byc oryginalnie
Automania... niekończąca sie opowieść...
Miłość do starych fordów, podzielona przyjaźnią do VW.
Scorpio I 2.0OHC>VW Golf III 1.9TDI(ALE)> Zafira A 2.0DTH16V
Miłość do starych fordów, podzielona przyjaźnią do VW.
Scorpio I 2.0OHC>VW Golf III 1.9TDI(ALE)> Zafira A 2.0DTH16V
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
U mnie w MK3 również wystapal taki problem ze strony kierowcy pod wykladzina zbierala sie woda jak sie okazalo węzyk odprowadzajacy wode z szyberdachu był pekniety i lasnie z niego woda dostawala sie do srodka.wymiana wezyka i juz wszystko jest ok.
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
Podnieś mAske i po bokach w samych rogach bedziesz miał takie dziurki i po lewej i po porawej stroni przeczyść je dokladnie i nie powinno juz być mokro, małem to samo jak był porzadny deszcz to w samochodzi mialem po kolana wody.. przez wloty w masce przy szybie wlatuje woda i rozplywa sie po bokach.. a pozniej do srodka bo nie ma gdzie splwać.. spoboj powinno pomoc