Problem z lokalizacją usterki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z lokalizacją usterki
Witajcie. Mam troszke nietypowy problem, bo z rozpoznaniem strony
. Mianowicie wyje mi łożysko przedniego koła. Usterka pewna ale nie wiem która strona. Charakterystyczne wycie pojawia sie przy jeździe po łuku W LEWO, ale z jakby z prawej strony z tym ze przy hałasujących oponach, wietrze itp ciężko określić jednoznacznie stronę w prawo praktycznie nic nie słychać. Pomożecie? Z góry dziekuję.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 13:28 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Witam podnies prawe koło na lewarku podstaw kobyłke dla bespieczenstwa wśądz do aułta wbij 3 lub 4 bieg i powolutku ruszaj .Auto nie pojedze zadzała układ rużnicowy. gdy koło zacznie sie krencic wtedy rospec je do 120km/h .Pusc gaz wcisnij sprzęgło i słuchaj . to najleprzy sposub. tak samo druga strona.
Hans-Hans pisze:Witam podnies prawe koło na lewarku podstaw kobyłke dla bespieczenstwa wśądz do aułta wbij 3 lub 4 bieg i powolutku ruszaj .Auto nie pojedze zadzała układ rużnicowy. gdy koło zacznie sie krencic wtedy rospec je do 120km/h .Pusc gaz wcisnij sprzęgło i słuchaj . to najleprzy sposub. tak samo druga strona.
Hmmm o tym prawd mówiąc nie pomyślałem
Thx
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 16:53 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

na odwrót, siła odśrodkowa na lewym łuku obciąża bardziej prawe, więc u mate64, wskazuje na prawe właśnie. Ale z tym mozna się pomylić, przerobiłem to sam i w efekcie mam dwa nowe łożyskaabrams pisze:skoro po luku w lewo to ja bym postawil na lewe lozysko
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wiesz u mnie wyje tak że chyba głuchy by nie usłyszał. Nawet radio mi już nie zagłuszawachelo pisze:Ja też miałem problem, które łożysko wyje. Kupiłem jedno pojechałem do mechaniora, podniósł auto, złapał koło w ręce, przystawił ucho, pokręcił trochę w lewo i prawo i już wiedział, że lewe koło huczy. Zmienił łożysko i jest cisza. Dobry mechanik jest w stanie stwierdzić, które koło wyje.
No właśnie też mi sie wydaje ze to prawe, natomiast to wycie ciężko zlokalizować bo raz że szum powietrza, warkot silnika, hałas opon itd, to jeszcze to wycie sie niesie i ciężko załapac kierunek. Wydaje mi sie ze sposób z podPaweł Marek pisze:na odwrót, siła odśrodkowa na lewym łuku obciąża bardziej prawe, więc u mate64, wskazuje na prawe właśnie. Ale z tym można się pomylić, przerobiłem to sam i w efekcie mam dwa nowe łożyskaabrams pisze:skoro po luku w lewo to ja bym postawił na lewe lozysko
[ Dodano: 20 Wrz 2008 23:35 ]
No więc punkcik dla tego pana. Łożysko prawe, po wymianie spokój i ciszaPaweł Marek pisze:na odwrót, siła odśrodkowa na lewym łuku obciąża bardziej prawe, więc u mate64, wskazuje na prawe właśnie. Ale z tym mozna się pomylić, przerobiłem to sam i w efekcie mam dwa nowe łożyskaabrams pisze:skoro po luku w lewo to ja bym postawil na lewe lozysko
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 18:57 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
- abrams
- VR6 Driver

- Kontakt:
moj blad.. zwracam honor ;p;p oczywiscie ze prawePaweł Marek pisze:na odwrót, siła odśrodkowa na lewym łuku obciąża bardziej prawe, więc u mate64, wskazuje na prawe właśnie. Ale z tym mozna się pomylić, przerobiłem to sam i w efekcie mam dwa nowe łożyskaabrams pisze:skoro po luku w lewo to ja bym postawil na lewe lozysko
w audi A3 postawilem na prawe lozysko mechanik wymienil lewe twierdzac ze to lewe .. poczym audica wyladowala poraz kolejny u mechanika z wymiana jednak prawego lozyska
ale dodam jeszcze jedno ze jestem zwolennikiem wymiany kompletu lewa/prawa jesli ktos jezdzi do mechanika zeby nie miec problemy ze 2 tysiace km kolejne padnie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 2008 10:31 przez abrams, łącznie zmieniany 1 raz.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
potwierdzam, wrzesień jedno, koniec października drugieabrams pisze:
ale dodam jeszcze jedno ze jestem zwolennikiem wymiany kompletu lewa/prawa jesli ktos jezdzi do mechanika zeby nie miec problemy ze 2 tysiace km kolejne padnie![]()
pozdrawiam