witam
potrzebuje pomocy
ostatnio mój golfik strasznie nierówno pracuje, na zimno odpala tylko na ssaniu nawet jak jest ciepły to bez ssania nie odpali, jadąć jak wrzuce go na luz a pózniej dodam normalne gazu nie wazne na którym biegu to zaczyna nim szarpac (przypomina mi się jazda maluchem na zimnym silniku) byłem u kilku mechaników ale każdy mówi co innego, począwszy od wymiany filtra paliwa kończywszy na generalce silnika
czekam na wasze opinie na ten temat
muj nr gg 2726177
jak jest ciepły silnik i wrzuce na luz to też nie równo chociaz troszke mniej, a dzisiaj rano zaczął kopcić na niebiesko:((((
czekam na wasze wypowiedzi
kolejnym niemiłym objawem który się pojawił jest bardzo charakterystyczne stukanie w silniku dzwięk przypomina efekt wlozenia plastukowego patyczka w koło od roweru (szprychy)
VW GOLF iii 1,9TD 75KM POMOCY PRACUJE NIERÓWNO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW GOLF iii 1,9TD 75KM POMOCY PRACUJE NIERÓWNO
Ostatnio zmieniony sob lis 26, 2005 11:30 przez marjan, łącznie zmieniany 2 razy.
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam
a jak silnik ciepły to też nierówno pracuje?
jak jedziesz i dodajesz gazu to też szarpie?
widać powietrze w rurkach doprowadzających paliwo?
kiedy był filtr paliwa wymieniany? może żeczywiście trzeba go wymienić. może trzeba go "odwodnić"
kiepskie paliwo, woda w zbiorniku?
przyczyn może być dużo od łapiącego lewe powietrze układu paliwowego poprzez uszkodzoną pompe wtryskową do braku kompresji w silniku.
potrzeba więcej danych.
a jak silnik ciepły to też nierówno pracuje?
jak jedziesz i dodajesz gazu to też szarpie?
widać powietrze w rurkach doprowadzających paliwo?
kiedy był filtr paliwa wymieniany? może żeczywiście trzeba go wymienić. może trzeba go "odwodnić"
kiepskie paliwo, woda w zbiorniku?
przyczyn może być dużo od łapiącego lewe powietrze układu paliwowego poprzez uszkodzoną pompe wtryskową do braku kompresji w silniku.
potrzeba więcej danych.
Nissan Patrol K160