Szybkościomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szybkościomierz
Witam wszystkich. Posiadam mk4 w którym mam problem z szybkościomierzem. W czasie jazdy wskazówka mi troszkę wariuje, jak puszczę pedał gazu to czasami spada do zera. Na postoju podnosi się i co dziwniejsze w tym momencie zamyka mi się zamek centralny. Również w czasie jazdy kiedy wskazówka zawiruje zamyka mi się centralny zamek. Pomoże ktoś ?
Ostatnio zmieniony ndz lis 16, 2008 11:27 przez oloow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Jeżeli są to golfy po roku pordukcji 2000 to prawdopodobnie jest problem z wiązką elektryczną miedzy drzwiami i nadwoziem należałoby dokładnie sprawdzić te kable... Jak macie możliwość to podłączcie się do kompa i podajcie jakie są błędy w zestawie wskaźników i komforcie.. Jeszcze jedno czy masz włączoną funkcję zamykania zamków drzwi po przekroczeniu 20 km/h?
Może najpierw zajmiemy się golfem kolegi który napisał temat. Co do golfa tylko z centralem to może napisać na pw to coś pomyslimy. Pozdrawiam
Może najpierw zajmiemy się golfem kolegi który napisał temat. Co do golfa tylko z centralem to może napisać na pw to coś pomyslimy. Pozdrawiam
Podłączałem komputer i co dziwne , nie ma żadnych błędów ani w zestawie wskaźników ani w komforcie. Wyskakuje jedynie błąd lusterka prawego. ( chodzi o podgrzewanie , napisane jest że prawe nie obsługuje tej funkcji czy jakoś tak ). Co do funkcji zamykania zamka "po przekroczeniu 20km/h - nie bardzo wiem jak to sprawdzić. posiadam "vag 2.5".
Znalazłem Moduł Komfort potem klikłem w adaptacja i pojawiło mi się okienko z : kanał , wartość, aktualna wartość, nowa wartość. Tam gdzie kanał wpisałem 03 a wartość zostawiłem 0 , klikłem "zapisz" i w polu Aktualna wartość pojawiło mi się 1. Wygląda na to że jest włączona funkcja samo zamykania. Można to jakoś wyłączyć?
Udało się ! WIEEEELKIE DZIĘKI ! Pozostaje jeszcze sprawa tego wariowania wskazówki licznika. Na postoju jak wariuje to wystarczy że ruszę autko 5cm i się uspokaja.( następne 5cm i znowu szaleje) Natomiast w czasie jazdy najczęściej problem występuje kiedy puszczę pedał gazu, wskazówka spada do zera albo skacze jak opętana. Oglądałem wszystkie czujniki ABS , były bardzo zalepione brudem więc je wydmuchałem powietrzem ale nie dało to żadnego efektu.