przejechałem po trasie 100km wszystko ok a dzisiaj po przejechaniu ok 40km nie mam nawet grama płynu i silnik przy termostacie calusieńki mokry
chłodzenie i wycieki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
SzCzYpIooR
- Nowicjusz

- Kontakt:
chłodzenie i wycieki
Witam mam problem tego typu wczoraj zmienialem płyn chłodniczy na zimowy
przejechałem po trasie 100km wszystko ok a dzisiaj po przejechaniu ok 40km nie mam nawet grama płynu i silnik przy termostacie calusieńki mokry
co może być przyczyna ?
-
SzCzYpIooR
- Nowicjusz

- Kontakt:
-
SzCzYpIooR
- Nowicjusz

- Kontakt:
Witam kolege SzCzYpIooR . Mam podobny problem jak u ciebie z tym olejem i dlatego podepne sie pod twoj temat. Spod filtra jest mokry a po jego wymianie zostal oczywiscie posmarowany. Nie moge zlokalizowac wycieku i jestem ciekawy czy tobie sie to juz udalo.
Ostatnio zmieniony czw lis 20, 2008 00:58 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Sprawdźcie czy napewno dobrze są założone sprężyny ściskające rurę, oraz czy rury nie są popękane. Miałem coś takiego, okazało się że rura była sparciała i po nagrzaniu silnika drobnymi otworami woda uciekała. Jak wiadomo guma się starzeje, zwłaszcza pod wpływem tak ekstremalnych temperatur jakie występują w układzie chłodzenia, i w efekcie powstają drobne pęknięcia, widoczne dopiero po wymontowaniu rury.
Powodem może być pompa. Też miałem taki problem wymieniłem pompę i po problemie 

No ja tam w sklepie to widziałem tylkoo płyn chłodniczy, rózne ale to tylko różnice temperatur są w nichsilent_rob pisze:Radek90 napisał/a:
Nie spotkałem się z płynem chłodniczym "zimowym"
to radze isc zobaczyc do sklepu ;]
SzCzYpIooR
- Nowicjusz

- Kontakt:
Popma wymieniona i jest gitara a co do oleju uszczelka była posmarowana ale mimo wszystko się podwineła wymiana filtra i też jest ok
natomoast kolejny problem na gazie przerywa i nie chce pracować momentalnie gaśnie kiedyś miałem coś takiego a przyczyną był niedobór płynu chłodzącego ale teraz wszystko ok i dup[a a na benzynie pali bez zarzutu
natomoast kolejny problem na gazie przerywa i nie chce pracować momentalnie gaśnie kiedyś miałem coś takiego a przyczyną był niedobór płynu chłodzącego ale teraz wszystko ok i dup[a a na benzynie pali bez zarzutu
-
SzCzYpIooR
- Nowicjusz

- Kontakt:
Pierw sprawdź odpowietrznik: zdejmij tą cienką gumową rurkę ze zbiorniczka wyrównawczego, pociągnij lub dmuchnij do niej. Nie powinieneś napodkać żadnego oporu ( np. gdy ciągniesz powinien polecieć przez nią płyn), jeśli jednak opór wystąpi znaczy że jest zatkana i powietrze z układu nie ma którędy się wydostać - wystarczy ją przeczyścić. Jeśli będzie drożna a przewody przy reduktorze nadal chłodne, będziesz musiał zlokalizować zator, więc musisz opisać jak przewody reduktora połączone są z nagrzewnicą.