wymiana filtrów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

aroarus
Nowicjusz
Nowicjusz

wymiana filtrów

Post autor: aroarus » śr lis 19, 2008 17:55

Witam,
wie ktoś jak wymienić filtr pyłkowy i filtr paliwa w golfie II najlepiej by było jakby ktoś dał instrukcje ze zdjęciami bo nie wiem dokładnie gdzie te filtry sie znajdują

MarcinWLKP

Post autor: MarcinWLKP » śr lis 19, 2008 17:58

Filtr przeciwpyłkowy masz tylko, jeśli posiadasz klimę. Znajduje się on na podszybiu patrząc od strony maski po lewej stronie. Natomiast filtr paliwa w dieslu jest po lewej stronie, pod maską, taka metalowa puszka z dwoma wystającymi rurkami i na to naciągnięte są wężyki.

aroarus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aroarus » śr lis 19, 2008 18:03

ja klimy nie ma więc filtra pyłkowego też nie, a pisałeś że filtr paliwa w dieslu jest... ja mam benzyne więc nie wiem czy jest a jak tak to gdzie
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 18:03 przez aroarus, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinWLKP

Post autor: MarcinWLKP » śr lis 19, 2008 18:11

sorry przeczytałem 1.6D zamiast 1.6 :D w benzynce filtr jest oczywiście pod podłogą przed bakiem, na wysokości tylnej kanapy, siedzi w takiej plastikowej obejmie, skręconej na śrubę na klucz 10, pewnie zapieczona więc bez wd40 się nie obejdzie
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 18:12 przez MarcinWLKP, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”