Podgrzewane spryskiwacze gdzie i jak?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

moderns
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Podgrzewane spryskiwacze gdzie i jak?

Post autor: moderns » śr lis 19, 2008 00:48

Witam, kupiłem podgrzewane spryskiwacze na przód lecz nie wiem gdzie mam je podłączyć. Gdzie znajduje się kostka do podłączenia, powiem szczerze, że jakoś dziwnie krótkie te moje przewody od tych spryskiwaczy zakończonych kostką są. Proszę o poradę. Ps. zauważalne jest to podgrzewanie tak naprawdę co daje?pozdrawiam

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » śr lis 19, 2008 09:27

Musisz miec pociagnieta instalacje pod maske i tam wpinasz kostki od spryskiwaczy-dlatego przewody sa tak krotkie tak przynajmniej jest fabrycznie.Co do tego czy daje to cos czy nie to powiem tylko ze nigdy w zimie nie mialem problemow ze spryskami ale nie wiem czy to zasluga podgrzewanych spryskiwaczy czy po prostu dobrego zimowego plynu...

Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » śr lis 19, 2008 11:24

Podgrzewane spryskiwacze sa podpinane bezposrednio do zaplonu przez bezpeiczniki...
kabezli sa krotkie bo sa laczone grzes w okilicy podszybia, powinny isc po 2 kabelki z kadego spryskiwacza, brazowy i czarny..
w schematach instalacji elektrycznej auta znajdziesz na pewno, na pewno jest w ksiazce do MK2 ...

Obrazek
Służę pomocą z VAG

moderns
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: moderns » śr lis 19, 2008 13:46

a pytanie jak sciągnąć podszybie nieuszkadzając najlepiej spinek bo coś nie chcą sie odkręcić nawet jak mocno dociskam.czyli gdzies jak sie zdejmie podszybie to będzie widać kostke do podlączenia? i jescze jedno pytanie piszczy mi mechanizm wycieraczek z przodu czy przy okazji można go jakoś przesmarować czy coś czy to raczej oznaka wymiany na nowy?

Awatar użytkownika
pekol
VW WLKP
Kontakt:

Post autor: pekol » śr lis 19, 2008 15:52

chodzilo mi o sciagniecie tego plastiku co jest na podszybiu, pod tym powinny isc wiazki, niekojarze teraz jak to jest w MK3...

codo wycieraczek to najlepiej wymontuj caly mechanizm,porzadnie wyczysc i dobrze nasmarowac....
powinny jeszce pochodzic :)

Obrazek
Służę pomocą z VAG

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”