podłużnice czy belka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jeki
Nowicjusz
Nowicjusz

podłużnice czy belka

Post autor: jeki » wt lis 18, 2008 18:20

Mam problem..niwedawno mialem nie mila przygode z dzikiem..ktory wylecial mi na droge i w niego uderzylem..lampy, zderzak, grill, belka wzmacniajaca i pas przedni do wymiany..myslalem ze wiekszego problemu z tym nie bedzie..lecz okazalo sie ze w momecie gdy przymierzalem belke do "podłużnic" otwory nie nachodza na siebie..wiec czy mozliwe jest ze sa rozne belki do golfow? co jesli podluznice sa krzywe..? Nie wiem co mam o tym myslec.. doradzcie..

Awatar użytkownika
T.O.B.I.
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: T.O.B.I. » wt lis 18, 2008 18:34

z jaka prędkością w niego uderzyłeś? pasy wzmacniające pod zderzak są chyba takie same do wszystkich golfów, i w które miejsce dokładnie uderzył dzik i jak głęboko wpadł? ja po kolizji z autem przy 50km/h przyłożyłem i przykręciłem wzmocnienie bez wysiłku

Pozdrawiam T.O.B.I.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]

jeki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jeki » wt lis 18, 2008 19:40

jechalem ok 60 km/h..i dzik uderzyl raczej w srodek..jak gleboko..hmm..zgiela sie belka wzmacniajaca..pas w dwoch miejscach mial pekniecie..chlodnica byla prusowana przez jakies odlamki..ale do silnika nie doszlo..trudno powiedziec..ale czy da sie to wogole naprawic..co powinienem zrobic..sa jakies wymiary co do ulozenia podłuznic..???

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » wt lis 18, 2008 20:25

Najlepszy jest do tego cyrkiel blacharski.No ewentualnie metruwka . Mieżysz po przekątnej np od srodlasruby amora wiesz imbus do podłużnicy . lub od podłużnicy do san stałymi punktami w prosty sposub są zawsze głuwki srub od san.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » wt lis 18, 2008 20:28

Hans-Hans pisze:No ewentualnie metruwka
Hans-Hans pisze:sposub są zawsze głuwki
Aż mi się komputer zresetował....

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia