Jaki silnik wstawic?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki silnik wstawic?
Witam!
Jako, że w moim Golfiku silnik (1.6 TD) ma powoli dość (olej w filtrze powietrza, wycieki, padło łożysko w skrzyni...) dlatego mam wrażenie, że najwyższy czas zacząć poszukiwania jakiegoś mocniejszego "serca". Stąd moje pytanie do Was: jak myślicie jakim silnikeim zastąpić dotychczasowy motor myślałem o 1.9 D, TD oraz TDI. Proszę o opinie, czy ktoś już wkładał jeden z w.w. silników do MK II, czy było dużo problemów, przeróbek, późniejszych regulacji itp.
Z góry dzięki!
Jako, że w moim Golfiku silnik (1.6 TD) ma powoli dość (olej w filtrze powietrza, wycieki, padło łożysko w skrzyni...) dlatego mam wrażenie, że najwyższy czas zacząć poszukiwania jakiegoś mocniejszego "serca". Stąd moje pytanie do Was: jak myślicie jakim silnikeim zastąpić dotychczasowy motor myślałem o 1.9 D, TD oraz TDI. Proszę o opinie, czy ktoś już wkładał jeden z w.w. silników do MK II, czy było dużo problemów, przeróbek, późniejszych regulacji itp.
Z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 23:40 przez Arn_Old, łącznie zmieniany 2 razy.
VW GOLF II “Quadratisch. Praktisch. Gut.”
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Jaki silnik do MK II? 1,6 TD ma dość...
zacznij od szukajArn_Old pisze:Witam!
Z góry dzięki!
wszystto SI ale 1.9 TD mozna łatwiej podkrecic tak jak 1.6 TD co do TDI to komp chip i inneanaba255 pisze:1.9 D i TD to prawie te same silniki, tylko wieksza pojemnosc, lepiej wrzucic TDI, oszczedniejszy i mocniejszy
wiec kwesti ile kasy i czasu na robote i jak ma być efekt czy tylko nowy silnik czy ma tez większego kopa
Arn_Old pisze:poszukiwania jakiegoś mocniejszego "serca"
Nie są mocniejsze,chyba że masz 1V.Co do TDI to było kilka na forum:Arn_Old pisze:1.9 D, TD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=95373
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Z taka kasą to nie ma co się zastanawiać, tylko 1.9TDI i to jakiś 110KM, w budzie MK2 to będzie nieźle jeździło I tak jak napisał cowboy, tylko na pompie wtryskowej !!!Arn_Old pisze:Co do kosztów to chciałbym zamknąć całość kwotą ok. 4000 PLN max.
Spalanie jak na 1.9TDI będzie niskie, zwłaszcza w budzie MK2