a przypomne jeszcze co pisalem wyzej u mnie te same objawy byly powodem innego wtryskiwacza, numer czesci byl inny niz oryginalu ale uszkodzony wtryskiwacz tez moze takie cyrki robic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tak ale na starym wtryskiwaczu objawy te zaczeły sie pokazywac a gdy wymienilem na inny tez od tego motoru to problem pozostawal ... wiec wątpie ze to wina wtryskiwacza pozatym auto nie jest przymolone...T.O.B.I. pisze:a przypomne jeszcze co pisalem wyzej u mnie te same objawy byly powodem innego wtryskiwacza, numer czesci byl inny niz oryginalu ale uszkodzony wtryskiwacz tez moze takie cyrki robic
witam, mam podobny problem/silnik 1,8 ADZ bez gazu/, napisze jak to się stało:kkrystek pisze:przy walnietym TPSie w przepustnicy moga wystapic takie objawy
o ile pamietam homsky kiedys wstawil fotoparade na temat sprawdzenia i ustawienia TPSu
Vagiem tego nie zrobiszagrala pisze:witam, mam podobny problem/silnik 1,8 ADZ bez gazu/, napisze jak to się stało:kkrystek pisze:przy walnietym TPSie w przepustnicy moga wystapic takie objawy
o ile pamietam homsky kiedys wstawil fotoparade na temat sprawdzenia i ustawienia TPSu
zaczeło sie od wieszania obrotów na 2000 więc postanowiłem wymienic silnik krokowy,
wymiana silniczka nic nie dała, gośc odkrecił czujnik TPS i cos w nim poczyscil, obroty lepiej sie zaczely zachowywac ale, ale zaczely spadac do 400-500 nie zawsze co prawda ale spadaja, na zimnym silniku dalej sie wieszaja jednak jak juz silnik jest cieply sa plynne, ale spadaja do ok 850 i lekko faluja-czasami ten spadek jest do 400-500, postanowilem pojechac wiec do innego mechanika, ten powiedzial ze tego czujnika sie nie rozkreca, jesli juz to zostalo zrobione nalezy przywrocic mu fabryczne parametry, ale jak to zrobic i jakie one sa????Jestem w posiadaniu Polskiego Vaga 2,5 czy przy pomocy tego programu mozna to zrobic? czy ktos zna te paremetry? prosze o pomoc.. zaznaczam ze przed wymiana i ruszeniem TPS obroty nie spadaly do 400-500 ani nie falowaly jedynie sie zawieszaly:( temperatura silnika jest w granicach 90 stopni.POMOCY!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 74 gości