czym wypelnic wneke w mk2 po tablicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Maciek_kalisz

czym wypelnic wneke w mk2 po tablicy

Post autor: Maciek_kalisz » czw lis 24, 2005 12:25

witam czym ją wypelnic zeby po miesiacu nie zaczelo pekac??porsze o kolejnosc:)hehe

Awatar użytkownika
magik
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: magik » czw lis 24, 2005 13:11

ja bym tam po prostu wstawił blachę i zaspawał to.. później zeszlifować, delikatnie szpachlą naokoło i lakierek..w środku można ewentualnie dać kilka punktów z silikonu,żeby ta blacha miała się na czym oprzeć, żeby się nie uginała i chyba tyle.. widziałem jak chłopaki tak robili i jest ok.

[b]mk2 by magik[/b]
http://magikk82.w.interia.pl
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102589&start=0

Awatar użytkownika
moment
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: moment » czw lis 24, 2005 14:07

[quote="magik"]ja bym tam po prostu wstawił blachę i zaspawał to.. później zeszlifować, delikatnie szpachlą naokoło i lakierek..

potwierdzam ja tak zrobiłem tyle że w moim poprzednim autku ( maluchu) przyspawałem kawałek blachy troche kitu żeby wygładzić i lakier i było orginał>

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » czw lis 24, 2005 15:14

wiec
robisz dokladnie szablon i wycinasz kawal blachy dosc twardej zeby nie zginala sie zbytnio bo to dosc duza plaszcyzna

spawasz dokladnie miejsce przy miejscu!!! nie lap punktowo w kilku miejscach!! tak zrobil 1 koles i przyjechal po miesiacu do nas na poprawki bo mu popekalo!

wiec dokaldnie po koleji zejdzie z pol dnia bo trzeba czekac co jakis czas az blacha ostygnie aby nie powyginalo i nie powciagalo... pozniej szlifujesz spway a do spodu otwoarami po tablicy rej wpsiujesz mase bitumiczna i widziz jak leci na zewnatzr przez spaw gdzi ejest ew niedokladnie pospawane... to porpawiasz... jak juz pospawasz do srodka wpsikasz mase i wyschnie to wpsikaj delikatnie! pianke montazowa jak do okien co ucztywni element zeby sie blacha nie wginala...
nastepnie szpachla z wloknem i lecisz... ostatni etap to szpacha uniwersalna, dalej natryskowa podklad lakier itd...

wazne jest to zebys tak wycial fragment blachy i go wspawal zeby szpachli bylo minimalnie! a jakutniesz maly kawalek i wspawasz gleboko to bedzie duzo spzachli ..

pzdr

Obrazek

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
pw524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: pw524 » czw lis 24, 2005 15:20

Ja u siebie zaginałem ranty blachy do środka zrobił się idealny rowek na spaw, a dzięki zrobionemu z grubej dykty przymiarowi ustawiłem blaszkę prawie na równo i poszło minimalnie szpachli.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”