szyber dach ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szyber dach ...
ja mam taki pytajnik...mam po raz pierwszy szyber dach...jest on elektrycznie otwierany i zamykany...chcialbym sie dowiedziec czy jest jeden przycisk ktorym zamyka sie automatycznie szyberek do konca??...bo ja mam 3 przyciski...ale musze samemu domykac szyber dach zagladajac na zewnatrz dachu czy jest dokladnie zamkniety...czy moze mam zepsuty jakis przycisk..ale kazdy dziala...tylko ze nieam ze automatycznie sie zamyka do konca...
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 16:47 przez woyasvr6, łącznie zmieniany 1 raz.
VR6.....droga jest.....
Opisz tą usterkę trochę bardziej. Czy jak wciskasz ten okrągły przycisk w środku to szyber otwiera się do końca do góry, a następnie jak wciśniesz przycisk zamykania (przycisk najbliżej przedniej szyby) to szyber się się zamyka i w którym miejscu się zatrzymuje? I tak samo czy jak wciśniesz przycisk odsuwania szyberdachu to szyber się rozsuwa do końca i jak następnie wciśniesz przycisk zamknięcia to szyber się zamyka i gdzie się zatrzymuje? Ogólnie obojętnie z którego położenia szyberdachu wciśniesz przycisk zamykania to szyber powinien dojechać równo z dachem i się zatrzymać, nawet jak będziesz trzymał przycisk nie wiadomo ile. I jeszcze jedno. Jak ustawisz sobie szyber równo z dachem, a następnie wciśniesz przycisk zamykania to co się dzieje?