Schemat kostki z bezpiecznikami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Patrykl85
- Mały gagatek

- Kontakt:
Schemat kostki z bezpiecznikami
Czesc.
Zanim przejde do istoty problemu...
Kupiłem alarm, zaprogramowałem piloty i teraz muszę całość włożyć do auta... Wiem jak podłączyć do zasilania i wiem jak podłączyć do krańcówek drzwi, ale nie wiem gdzie podłączyć kabelki od kierunkowskazów. Najlepiej na kostce (skrzynce) z bezpiecznikami znleźć odpowiednie przewody od kierunków ale... nie moge znaleźć w sieci informacji na temat tego które z wtyków wychodzących z tyłu skrzynki są od kierunkowskazów...
Chyba że macie inny pomysł na to jak podłączyć kabelki od alarmu do kierunków?
I tu prośba do Was drodzy forumowicze czy posiadacie wiedze na temat tego który to wtyk jest od kierunkowskazów, lub schemat budowy samej skrzynki bezpieczników?? Albo inny pomysł na podłączenie....
Z góry dziękuje za pomoc
Zanim przejde do istoty problemu...
Kupiłem alarm, zaprogramowałem piloty i teraz muszę całość włożyć do auta... Wiem jak podłączyć do zasilania i wiem jak podłączyć do krańcówek drzwi, ale nie wiem gdzie podłączyć kabelki od kierunkowskazów. Najlepiej na kostce (skrzynce) z bezpiecznikami znleźć odpowiednie przewody od kierunków ale... nie moge znaleźć w sieci informacji na temat tego które z wtyków wychodzących z tyłu skrzynki są od kierunkowskazów...
Chyba że macie inny pomysł na to jak podłączyć kabelki od alarmu do kierunków?
I tu prośba do Was drodzy forumowicze czy posiadacie wiedze na temat tego który to wtyk jest od kierunkowskazów, lub schemat budowy samej skrzynki bezpieczników?? Albo inny pomysł na podłączenie....
Z góry dziękuje za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
przewod zielono-czarny i bialo-czarny w wiazce przewodow idacych od przelacznikow w kierownicy
tam idzie jeszcze inny bialo-czarny wiec zebys sie nie pomylil to przy kierunkowskazach z przodu lub z tylu sa identyczne kolory przewodow i taka sama grubosc
mysle ze to ci powinno wystarczyc
[ Dodano: 17 Lis 2008 15:10 ]
w szukajce znajdziesz kolory tych przewodow-nie raz to bylo opisywane
nie szukaj tych przewodow w skrzynce bo ich nie znajdziesz - tam ich nie ma
przewod ze stacyjki idzie do skrzynki do przerywacza, z przerywacza na manetki od kierunkow i dopiero do zarowek
przy skrzynce jest jeden przewod ktory idzie do przerywacza a od przerywacza do manetek i tu sie dopiero dzieli na 2 przewody- zielono-czarny i bialo-czarny (lewa i prawa strona)
mysle ze to juz jest jasne
tam idzie jeszcze inny bialo-czarny wiec zebys sie nie pomylil to przy kierunkowskazach z przodu lub z tylu sa identyczne kolory przewodow i taka sama grubosc
mysle ze to ci powinno wystarczyc
[ Dodano: 17 Lis 2008 15:10 ]
w szukajce znajdziesz kolory tych przewodow-nie raz to bylo opisywane
nie szukaj tych przewodow w skrzynce bo ich nie znajdziesz - tam ich nie ma
przewod ze stacyjki idzie do skrzynki do przerywacza, z przerywacza na manetki od kierunkow i dopiero do zarowek
przy skrzynce jest jeden przewod ktory idzie do przerywacza a od przerywacza do manetek i tu sie dopiero dzieli na 2 przewody- zielono-czarny i bialo-czarny (lewa i prawa strona)
mysle ze to juz jest jasne
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
- mylisz się. Są. Przewody z manetki wracają ponownie do skrzynki z bezpiecznikami, w skrzynce jest mostek z innym gniazdem i dalej idzie już do kierunkowsakzów.agrala pisze:nie szukaj tych przewodow w skrzynce bo ich nie znajdziesz - tam ich nie ma
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
Patrykl85, jeśli chodzi o kolory to wydaje mi się że powinno raczej być czarny z białym paskiem, oraz czarny z zielonym paskiem. A gdzie je znaleźć? Moim zdaniem najłatwiej wyłowić te przewody we wiązce idącej na tył. Jest wpięta w skrzynkę bezp. i idzie wzdłuż lewego progu na tył, więc masz wszystko pod ręką.
JaroW
- Patrykl85
- Mały gagatek

- Kontakt:
Kolory hmm Według schematu elektrycznego kierunkowskazów i tego co dojrzałem w przednich kierunkach to kolory kabli to brązowy i czarno zielony...
A co do szukania wiązki od tylnych świateł to fakt będzie łatwiej niz z przednimi
dzieki...
A co do szukania wiązki od tylnych świateł to fakt będzie łatwiej niz z przednimi
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265749&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
nie bede sie upieral - kolory takie wystepuja na tych przewodach a ktorego jest wiecej nie pamietamJarowo pisze:Patrykl85, co do kolorów przewodów to agrala, ma prawie rację. Prawie bo te przewody z niemiecka są oznaczone na schemacie sw/ws i sw/gn, co tłumaczy się czarno-biały i czarno-zielony, a więc czarny jest kolorem podstawowym tych przewodów i tak też jest w rzeczywistości.
- Patrykl85
- Mały gagatek

- Kontakt:
No tak chcem zrobic ale kwestia tego że nie wiem które kable do czego bo troche ich tam jest, a kolorami nie bede szukał bo chyba bym ocipiał.... dlatego założyłem ten temat ... może ktoś wie które wtyki od czego sąagrala pisze:podlanczaj sie przy skrzynce z bezpiecznikami - tam masz wszystko: kierunki, wlacznik od drzwi, odciecie zaplonu, zaplonu, zasilanie
Jak wróce do domku to bede próbował szukać ...
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265749&postdays=0&postorder=asc&start=0