migająca dioda
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
migająca dioda
mam taki problem że miga mi dioda z płynu chłodniczego, nawet po zdjeciu kostki. co robić by nie migała? płyn jest na max. a miga wtedy gdy silnik jest ciepły. tzn. zaczyna migać po przejechaniu 10km.
jak zapowietrzony jak w aucie gorąco wentylator chodzi. jak by był zapowietrzony to by się nie wł. wentylator i zimno by było w aucie. nie rozumiem czemu ona miga skoro jest kostka ściągnięta? czy ktoś zna sie na tym? i powie mi jeszcze od czego jest kostka niebieska?. golf mk2 1.6 75km silnik. te kostki są na tym samym wężu. help!
Pomijając "zimne luty" w desce to dioda może migać z dwóch powodów :
-za niski poziom płynu w zbiorniczku/uszkodzony czujnik (lub przewody od niego)
-czujnik twierdzi że jest za wysoka temp. płynu
-za niski poziom płynu w zbiorniczku/uszkodzony czujnik (lub przewody od niego)
-czujnik twierdzi że jest za wysoka temp. płynu
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
To zrób tak: zewrzyj piny w kostce (tak żeby żeby czujnik był widziany jako zwarty) i zobacz czy wskazówka na desce (po chwili) wychyli się na maxa. Jeśli tak to OK, ale jeśli nie to możesz mieć uszkodzenie w desce (stad też miga ta dioda).
P.S
Wskaźnik paliwa działa prawidłowo?
P.S
Wskaźnik paliwa działa prawidłowo?
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 12:02 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
wskaznik paliwa pokazuje dobrze wogóle wszystko działa prawidłowo tylko ta dioda. a z tym zwarciem to już próbowałem wskazówka normalnie leci na maxa. a jak leci do końca to powinna migać ta dioda czy nie?
[ Dodano: 18 Lis 2008 09:35 ]
nie mam pomysłu co zrobić z ta diodą? żeby takie cyrki sie działy.
[ Dodano: 18 Lis 2008 13:11 ]
koledzy czy za dużo płynu powyżej max. może być przyczyną migania tej diody? i czy jak ściągnę kostkę to czemu też miga? i jeszcze jedno, jak ściągnę kostkę niebieską stanie śię coś? help!
[ Dodano: 18 Lis 2008 17:00 ]
panowie odkryłem fajne jaja, odkąd mam założony alarm to wskazówka na liczniku która nie dziłała z powodu popsutego chyba czunika pokazuje temp. płynu. podniosła się i jest na 1 kresce, jak odpalam auto to nie podniesie sie a co najleprze jak włącze światła to podnosi sie na tą kreske. przypuszczam że ten co mi podłanczał alarm mógł coś żle zrobić? jak myslicie?
[ Dodano: 18 Lis 2008 09:35 ]
nie mam pomysłu co zrobić z ta diodą? żeby takie cyrki sie działy.
[ Dodano: 18 Lis 2008 13:11 ]
koledzy czy za dużo płynu powyżej max. może być przyczyną migania tej diody? i czy jak ściągnę kostkę to czemu też miga? i jeszcze jedno, jak ściągnę kostkę niebieską stanie śię coś? help!
[ Dodano: 18 Lis 2008 17:00 ]
panowie odkryłem fajne jaja, odkąd mam założony alarm to wskazówka na liczniku która nie dziłała z powodu popsutego chyba czunika pokazuje temp. płynu. podniosła się i jest na 1 kresce, jak odpalam auto to nie podniesie sie a co najleprze jak włącze światła to podnosi sie na tą kreske. przypuszczam że ten co mi podłanczał alarm mógł coś żle zrobić? jak myslicie?
Re: migająca dioda
Mi tez miga dioda od temp.(czerwona) ale od 3 lat... zaczela migac zima przy niskich temp., potem przestawala jak sie ocieplilo i tak roznie bywalo- nie ma zadnych zasad, teraz chyba miga caly czas. Wchodzilem na forum i pytalem mehanikow i i mowili ze to zwarcie w zegarach i chyba tak jest, ta dioda juz przestala mnie wkurzac bo mozna sie przyzwyczaic, z reszta pozostala jeszcze wskazowka i ... chyba brzeczykTomiGolf2 pisze:mam taki problem że miga mi dioda z płynu chłodniczego, nawet po zdjeciu kostki. co robić by nie migała? płyn jest na max. a miga wtedy gdy silnik jest ciepły. tzn. zaczyna migać po przejechaniu 10km.