Dziwne stuki w zawieszeniu POMOCY!!!
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc. W moim golfie MK3 1.9 TDI 96r mam taki problem, gdyż przy ruszaniu mam takie dziwne, głuche uderzenie z przodu zarówno z lewej jak i sprawej strony(czasami z jednej czasami z drugiej strony). Dodam ze takie stuki nie zawsze występują podaczas ruczania czy cofania. Podczas normalej jazdy nic się nie tłucze, i takich głuchych uderzeń nie ma nie ma. Dodam ze były wymieniane tuleje wachaczy, poduszki pod amorami oraz przegłub wewnętrzny prawy. Wymieniane tez były łączniki stabilizatora które przychodzą do wachacza. Na gałkach kierowniczych nie ma żadnych luzów, zarówno przy kolumnie jak i po stronie koła. Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś sugestie i pomoc w tej sprwie:)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Cześć!!
Na 100% poduszki pod silnikiem. Mialem identyczne objawy. poruszaj solidnie silnikiem i obserwuj zachowanie poduszek. U mnie poduszki były wyjechane do tego stopnia, że powyrywało je ze śrub od tych uderzeń podczas ruszania i cofania.
Na 100% poduszki pod silnikiem. Mialem identyczne objawy. poruszaj solidnie silnikiem i obserwuj zachowanie poduszek. U mnie poduszki były wyjechane do tego stopnia, że powyrywało je ze śrub od tych uderzeń podczas ruszania i cofania.
Rafał