za małe koła ? mkIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
za małe koła ? mkIII
mam takie pytanko, w moim golfie 3 koła są mocno schowane za nadkola, co bardzo mi się nie podoba ( i pewnie nie tylko mi) mam koła 195/55/15 czyli standardowe. co zrobic żeby je wysunąć, czy zastosować szersze opony czy może są jakieś dystanse?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jaką masz wartosc ET na feldze? (jest na niej to napisane)
ale cos mi sie wydaje, ze masz ET 45, bo takie bylo oryginalne, prawda?
w takiej sytuacji ratuja cie dystanse lub felgi z MNIEJSZYM ET, np z 45 na 30...
aha, dystanse musza byc takie same (tzn np po 20mm), bo jak dasz z tylu wieksze to juz nie bedzie kolo za kolem szlo i trakcja sie pogorszy w koleinach, na zakretach i wogole.. bo wtedy jedno kolo bedzie w koleinie, a drugie np jeszcze poza nią i wiesz jak bedzie rzucac... a juz nie mowie o lodowatej i dziurawej drodze z wyrwami posniegowymi.. masakra... bedziesz tancowal jak mala dziewczynka
[ Dodano: Sro Lis 23, 2005 22:50 ]
ps. a felgi masz bardzo łądne <brawo>
ps. a felgi masz bardzo ładne <brawo>
ale cos mi sie wydaje, ze masz ET 45, bo takie bylo oryginalne, prawda?
w takiej sytuacji ratuja cie dystanse lub felgi z MNIEJSZYM ET, np z 45 na 30...
aha, dystanse musza byc takie same (tzn np po 20mm), bo jak dasz z tylu wieksze to juz nie bedzie kolo za kolem szlo i trakcja sie pogorszy w koleinach, na zakretach i wogole.. bo wtedy jedno kolo bedzie w koleinie, a drugie np jeszcze poza nią i wiesz jak bedzie rzucac... a juz nie mowie o lodowatej i dziurawej drodze z wyrwami posniegowymi.. masakra... bedziesz tancowal jak mala dziewczynka
ps. a felgi masz bardzo łądne <brawo>
ps. a felgi masz bardzo ładne <brawo>
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
to wtedy nie bedzie szlo kolo za kolem i trakcja sie bardzo pogorszy!taz pisze:Na przodzie nic nie rób ale tył wysuń chociaż 10mm na stronę. Jak przesadzisz toi będzie lipai będzie tarło
przeciez napisalem wyzej:
"dystanse musza byc takie same (tzn np po 20mm), bo jak dasz z tylu wieksze to juz nie bedzie kolo za kolem szlo i trakcja sie pogorszy w koleinach, na zakretach i wogole.. bo wtedy jedno kolo bedzie w koleinie, a drugie np jeszcze poza nią i wiesz jak bedzie rzucac... a juz nie mowie o lodowatej i dziurawej drodze z wyrwami posniegowymi.. masakra... bedziesz tancowal jak mala dziewczynka "
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)