MK2 po wymianie rozrządu -mały problem z lpg

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
golf10
Nowicjusz
Nowicjusz

MK2 po wymianie rozrządu -mały problem z lpg

Post autor: golf10 » ndz lis 16, 2008 12:19

czesc
Został wymieniony w moim autku pasek rozrządu wraz z napinaczem.Silnik 1.6 z gażnikiem chyba 2ee.W czasie gdy była wymiana paska, silnik był zasilany benzyną.Wracając do domu przełączyłem na gaz ale kicha,silnik pracował ale przyspieszenie tragiczne.W czasie wymiany paska wytrzepałem filtr powietrza który był bardzo brudny ale niestety nie miałem nowego.Pomyślałem że to wina filtra i po powrocie do domu zaraz go wymieniłem ,jednak nadal silnik na gazie żle pracuje.Na benzynie ok, a na gazie na wolnych obrotach nierówna praca i przyspieszenie fatalne.
Może tym trzepaniem filtra zapchałem coś.??

I jeszcze jedna sprawa.
Zawsze po zgaszeniu silnika pedał gazu wpada 1/3 długości do środka .Po odpaleniu powraca do należytej pozycji.Dlaczego tak jest.?
To pytanie mojego kolegi.

pozdrawiam

GRUPA KUJAWSKO-POMORSKA[url=http://img236.imageshack.us/my.php?image=dsc03271vg6.jpg][img=http://img236.imageshack.us/img236/778/dsc03271vg6.th.jpg][/url]
Najstarszy zgred na forum

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 16, 2008 13:59

wyreguluj gaz, po zmianie zasyfionego filtra na nowy trzeba wzbogacić mieszankę odkrecając trochę śróbę na wężu. Oraz dużą na reduktorze jeśli wolne obroty też nie sa dobre.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”