Sposób na uderzjacy tłumik o stabilizator...?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- neo25-pk
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sposób na uderzjacy tłumik o stabilizator...?
Witam
Czy macie jakieś sposób na uderzjacy tłumik o stabilizator. Niewiem czemu ale u mnie w 1,8l ABS tak jest. Jak "przydusze" mu na 1 lub 2 biegu to mnie szlag trafia jak rura tłumika skacze po stabilizatorze. Ma ktos jakis sposób?
Czy macie jakieś sposób na uderzjacy tłumik o stabilizator. Niewiem czemu ale u mnie w 1,8l ABS tak jest. Jak "przydusze" mu na 1 lub 2 biegu to mnie szlag trafia jak rura tłumika skacze po stabilizatorze. Ma ktos jakis sposób?
Pilnie kupię osłone rozrządu (górną boczna pokrywę, plastik) !!!
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie pozostaje nic innego jak jechac do tlumikarza , musisz wjechac na kanał a ten niech przygnie gdzie trzeba, nagnie czy cokolwiek,
Tak samo miał mój kumpel w g60 tylko że u niego najprawdopodobniej tłumik środkowy obijał sie nie o stabilizator a o belke....zdjecie gum na których wisi tłumik, naprostowanie tłumika i ponowne założenie ( najelpiej nowych gum) w naszym przypadku pomogło, pozdro ajtt
Tak samo miał mój kumpel w g60 tylko że u niego najprawdopodobniej tłumik środkowy obijał sie nie o stabilizator a o belke....zdjecie gum na których wisi tłumik, naprostowanie tłumika i ponowne założenie ( najelpiej nowych gum) w naszym przypadku pomogło, pozdro ajtt
ja mam cos takiego ze jak wjade na ogranicznik predkosci i jak zjezdzam przodem z niego to cos jakby dobija lekko od spodu - podobne wrazenie mam przy zmianie biegow - kiedy zmieniam bieg,pomalu popuszczam sprzeglo - kiedy juz puszcze calkiem - naciskam na pedal gazu - lekko - I W MOMENCie nacisnieca na pedal gazu cos jakby stukniecie slychac - takie dobicie i potem juz normalnie - najczesciej przy zmianie z 1 na 2 i z 2 na 3 tak mam - ktos wie co to moze byc?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale źle mnie zrozumiałeś.... nie chce go w żaden sposób przemodelowywać, zmieniac srednicy , przygniatac ani nic z tych rzeczy....zdarza sie po prostu tak ze tłumik ze starosci gdzies przerdzewieje i wtedy może opaść na zaczepach, to ze gumy masz nowe nie znaczy przeciez ze tlumik jest prawidłowo zamocowany....na pewno nie jest , inaczej by nie walił
stawiam na to ze sie przesunal troszeczke badz przekrecil.....
MOwie ci ze jak zdejmiesz te gumy , ustawisz tłumiki w prawidłowym położeniu (przwidując jego ruch we wszytkie strony) to od razu zobaczysz w czym tkwił problem, przeciez jak masz juz zlokalizowane miejsce tłuczenia to wytarczy tylko odpowiednio odsunac tłumik, żadna filozofia pozdro ajtt
MOwie ci ze jak zdejmiesz te gumy , ustawisz tłumiki w prawidłowym położeniu (przwidując jego ruch we wszytkie strony) to od razu zobaczysz w czym tkwił problem, przeciez jak masz juz zlokalizowane miejsce tłuczenia to wytarczy tylko odpowiednio odsunac tłumik, żadna filozofia pozdro ajtt
- neo25-pk
- Mały gagatek
- Kontakt:
No wiem o co ci chodzi ale z nim jest wsio w porządku...wszystko jest proste nic nie jest krzywe, widocznie ktoś juz przy tym wcześniej grzebał i cos zjeb....sas_gti pisze:ale źle mnie zrozumiałeś.... nie chce go w żaden sposób przemodelowywać, zmieniac srednicy , przygniatac ani nic z tych rzeczy....zdarza sie po prostu tak ze tłumik ze starosci gdzies przerdzewieje i wtedy może opaść na zaczepach, to ze gumy masz nowe nie znaczy przeciez ze tlumik jest prawidłowo zamocowany....na pewno nie jest , inaczej by nie walił

- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
aha to przepraszam jaki ty masz tłumik zamontowany na wysokości stabilizatora z przodu???
Caly czas msylaem ze obija ci sie z tylu auta bo tlumiki sa z tylu (i srodkowu i tylni)
Z przodu to pewnie chodzi Ci o katalizator....
Domyslam sie ze poduszki pod silnikiem masz ok bo mowisz zebysmy o tym nie pisali ...hmmm to nie wiem, stabilizator zgiety??? nic mi nie przychodzi do głowy,
aha i nie traktuj ludzi jakby ci chcieli cos udowodnic i wytknac błedy bo to nie o to tu chodzi a niektorzy chca tylko pomóc , pozdrawiam
Caly czas msylaem ze obija ci sie z tylu auta bo tlumiki sa z tylu (i srodkowu i tylni)
Z przodu to pewnie chodzi Ci o katalizator....
Domyslam sie ze poduszki pod silnikiem masz ok bo mowisz zebysmy o tym nie pisali ...hmmm to nie wiem, stabilizator zgiety??? nic mi nie przychodzi do głowy,
aha i nie traktuj ludzi jakby ci chcieli cos udowodnic i wytknac błedy bo to nie o to tu chodzi a niektorzy chca tylko pomóc , pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Koledze może chodzi o belkę jednak (drążek jest w niej schowany). Wzystko może być proste i gumy nowe, ale jak poszczególne części tłumika są przekręcone wzgledem siebie oraz niewłaściwie obrócona obejma łącząca środkowy i ostatni tłumik to tak właśnie będzie tłukło.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- neo25-pk
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dobra....koniec tematu...widze że nikt mi nie pomoże. Widocznie tylko w moim golfie rura tłumika zaraz jak wychodzi z kolektora wydechowego "idzie" tuż na stabilizatorem PRZEDNIM. Może niektórzy nie wiedzą co to takiego...stabilizator. Pozdrawiam
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Sposób na uderzjacy tłumik o stabilizator...?
Sam napisales ze TŁUMIK ci bije o stabilizator, to ja sie pytam jeszcze raz GDZIE Z PRZODU MASZ JAKIŚ TŁUMIK NA WYSOKOŚCI STABILIZAOTRA???neo25-pk pisze:Witam
Czy macie jakieś sposób na uderzjacy tłumik o stabilizator.
Chyba niektórzy nie wiedza gdzie są tłumiki albo co jak sie nazywa....pozniej sie porawiles dopiero ze rura tłumika, choć tak na prawde to jest rura katalizatora w tym miejcu, jesli mamy sie już za słówka łapać
a poza tym kolega w poscie wczesniej napisal ci jaka moze byc przyczyna wiec sie nie bulwersuj ze nikt ci nie pomaga....