[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[golf II ]
Witam wszystkich jestem nowy i od razu zwracam się z pytaniem czy wie ktoś może jak podłączyć obrotomierz w golfie II. Tylko jest mały problem ja fabrycznie mam licznik który posiada dwie kostki a licznik z obrotomierzem dokupiłem z tylko jedna kostka. jeśli ktoś wie jak to podłączyć z góry dziękuje za informacje. pozdrawiam
no tak ale istnieje chyba możliwość przeróbki tego licznika proszę o informacje jak to zrobic
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 22:48 przez pospiech8, łącznie zmieniany 1 raz.
najprościej kupić (czytaj: znalesc na szrocie) wtyczke do licznika z jedną kostką, obciąć gniazda licznika na dwa wtyki i zajechac do elektryka zeby podlaczył (u mnie to był koszt 50zł). Ewentualnie zamiast obcinania gniazd mozna przerobic instalacje z dwoma wtyczkami na jednapospiech8 pisze:Witam wszystkich jestem nowy i od razu zwracam się z pytaniem czy wie ktoś może jak podłączyć obrotomierz w golfie II. Tylko jest mały problem ja fabrycznie mam licznik który posiada dwie kostki a licznik z obrotomierzem dokupiłem z tylko jedna kostka. jeśli ktoś wie jak to podłączyć z góry dziękuje za informacje. pozdrawiam
VW Golf MK2 1.6 TD 1V+ 2006-2009
Skoda Fabia 1.9 TDI ATD 2009-2012
Seat Leon II 1.9 TDI BLS+ 2012-
Skoda Fabia 1.9 TDI ATD 2009-2012
Seat Leon II 1.9 TDI BLS+ 2012-
- mietek-tychowo
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja mam takie pytanko panowie.
Mam benzynke (NZ) i nie mam standardowo obrotomierza.
Słyszałem że obrotomierz podłącza się do alternatora i musi być dlatego alternator z kabelkiem do obrotów.
Alternator był niedawno w regeneracji i nie za bardzo mi się uśmiecha kupować nowy alternator.
Czy nie ma innego wyjścia???
Czy nie da się tego inaczej zrobić???
Słyszałem że obrotomierz podłącza się do alternatora i musi być dlatego alternator z kabelkiem do obrotów.
Alternator był niedawno w regeneracji i nie za bardzo mi się uśmiecha kupować nowy alternator.
...a ósmego dnia bóg stworzył strażaka.
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mietek-tychowo pisze:Ja mam takie pytanko panowie.
kolego ja u siebie wymieniłem całe zegary na takie z obrotkiem ale przełorzyłem predkosciomierz zeby przebieg sie zgadzał:) i zeby index pasowal
smiga plu&play:)
- kret077744
- Forum Master
Witam, ja mam następujący problem. Mam 1.6D z 88 roku, licznik bez zegarka ani obrotomierza, na dwa wtyki, ale jednak mam wypowadzony kabel z alternatora z wyjścia W pod samą kostke, wiec zacheciło mnie do kupna zegarów do diesla z obrotkiem, kupiłem takowy lecz z wylanym zegarkiem cyfrowym choć jak gość zapewniał w niczym to nie przeszkadza.
Podpiąłem pod kostki i okazuje sie że nic nie działa, jedynie diodka od świateł drogowych. Znalazłem na forum pinouty i zaczałem sprawdzać niektore rzeczy, i gdy popdinam do kostki zasilanie na poszczególne elementy nic nie działa lecz jesli bezpośrednio do diod albo obrotomierza wszystko działa, nawet wskaźniki temp i paliwa reagują. Myśle że to może wina folli, jednak nie jestem pewien. Macie jakieś pomysły ? moze ktoś ma folie do tego licznika ??
Podpiąłem pod kostki i okazuje sie że nic nie działa, jedynie diodka od świateł drogowych. Znalazłem na forum pinouty i zaczałem sprawdzać niektore rzeczy, i gdy popdinam do kostki zasilanie na poszczególne elementy nic nie działa lecz jesli bezpośrednio do diod albo obrotomierza wszystko działa, nawet wskaźniki temp i paliwa reagują. Myśle że to może wina folli, jednak nie jestem pewien. Macie jakieś pomysły ? moze ktoś ma folie do tego licznika ??
Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2009 13:17 przez kret077744, łącznie zmieniany 1 raz.
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
kret077744, przeloz stabilizator napiecia ze swoich zegarow, mozliwe ze padniety
golf mk3 1.8 -> 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=458986
polo 6n2 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2918729#2918729
golf mk2 1.6 TD -> 1.9D US style http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=866160#866160
polo 6n2 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2918729#2918729
golf mk2 1.6 TD -> 1.9D US style http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=866160#866160