Prędkościomierz i wskaźnikiem paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Prędkościomierz i wskaźnikiem paliwa
Witam!
Mam taki problem: otóż posiadam Golfa IV i pewnego dnia przestał działać mi prędkościomierz-nie pokazuje prędkości, na drugi dzień zaczął szwankować wskaźnik paliwa. Jak się samochód przechyli to paliwo wskazuje zero, jak jedzie po równym to jest ok i tak w kółko na każdym zakręcie. Obrotomierz i temperatura działa. Co może być przyczyną?
P.S. Próbowałem szukać postów na ten temat, ale niestety nie wiem dlaczego nie mogę w ogóle nic znaleźć. Jeżeli dam szukam to szuka, szuka i szuka i nie wyświetla nic.
Pozdrawiam
Mam taki problem: otóż posiadam Golfa IV i pewnego dnia przestał działać mi prędkościomierz-nie pokazuje prędkości, na drugi dzień zaczął szwankować wskaźnik paliwa. Jak się samochód przechyli to paliwo wskazuje zero, jak jedzie po równym to jest ok i tak w kółko na każdym zakręcie. Obrotomierz i temperatura działa. Co może być przyczyną?
P.S. Próbowałem szukać postów na ten temat, ale niestety nie wiem dlaczego nie mogę w ogóle nic znaleźć. Jeżeli dam szukam to szuka, szuka i szuka i nie wyświetla nic.
Pozdrawiam
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Napiszę Ci tylko co do prędkościomierza ponieważ 2 dni temu usunąłem dopiero dokładnie taką usterkę
Po prostu poleciał czujnik prędkości (w MK3 jest wkręcony w skrzynię biegów) zapłaciłem za niego 80,00 PLN i już wskaźnik prędkości działa
Co do pozostałej części twojego pytania niestety nie wiem dlatego nie chcę cię wprowadzić w błąd
Pzdr
Po prostu poleciał czujnik prędkości (w MK3 jest wkręcony w skrzynię biegów) zapłaciłem za niego 80,00 PLN i już wskaźnik prędkości działa
Co do pozostałej części twojego pytania niestety nie wiem dlatego nie chcę cię wprowadzić w błąd
Pzdr
Nie, to żaden czujnik. Popatrzyłem jeszcze na to wszystko, wymieniłem bezpiecznik, wypiąłem kostki z tyłu od świateł, przejechałem się, 100m działało i znów bezpiecznik. Wymieniłem jeszcze raz, nie włączałem świateł i pojechałem jeszcze raz, wszystko hulało do póki nie zgasiłem silnika. Gdzie szukać zwarcia?
mam dokladnie ta sama sytuacje w swoim mk3. Kiedys mialem taka akcje, ze jak wlaczylem wsteczny w garazu to mi sie zmienial poziom paliwa w zegarach. Wylaczylem wsteczny wskazowka wracala na wlasciwy poziom. Wtedy nie stwierdzilem blednych wskazan predkosciomierza. Zas wczoraj wieczorem umarl mi predkościomierz a wskazówka od paliwa zaleznie od tego czy przyspieszlame czy hamowalem skakala to w gore to w dół. Po kilku kilometrach wrocilo wszystko do normalności
Miałem taki problem i mam nadzieje ze moje informacje pomogą.
A wiec tak zwarcie robi sie na 10000% jezeli drązek skrzyni biegów pociagniesz w lewą strone tak jak bys wbijał pierwszy lub drugi bieg. Jest to wina uszkodzonego czujnika w skrzyni biegów czujnik jest praktycznie na wierzchu wystarczy odlączyc wtyczke i odkręcic go kluczem 22. Jest to wada fabryczna tego czujnika poniewaz po pewnym czasie zaczyna przebijac i robi sie zwarcie. Niestety nowy czujnik w Serwisie VW kosztuje cos ok 300zł a zamiennikow nie polecam jutro postaram sie zrobic fotke i zaznacze gdzie ten czujnik dokladnie sie znajduje.
A wiec tak zwarcie robi sie na 10000% jezeli drązek skrzyni biegów pociagniesz w lewą strone tak jak bys wbijał pierwszy lub drugi bieg. Jest to wina uszkodzonego czujnika w skrzyni biegów czujnik jest praktycznie na wierzchu wystarczy odlączyc wtyczke i odkręcic go kluczem 22. Jest to wada fabryczna tego czujnika poniewaz po pewnym czasie zaczyna przebijac i robi sie zwarcie. Niestety nowy czujnik w Serwisie VW kosztuje cos ok 300zł a zamiennikow nie polecam jutro postaram sie zrobic fotke i zaznacze gdzie ten czujnik dokladnie sie znajduje.
no bez jaj!!!!Szatannnn pisze:Miałem taki problem i mam nadzieje ze moje informacje pomogą.
Ostatnio zmieniony ndz lis 16, 2008 23:32 przez micky, łącznie zmieniany 1 raz.