Problem z ABSem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABSem
Witam wszystkich. VAG pokazuje błędy zaworów wyjściowych i wejściowych ABS. Mniemam, że są one w pompie ABS. Ma ktoś pojęcie, jak się do tego dobrać, czy da się naprawić to we własnym zakresie (coś rozkręcić, przeczyścić itd), czy oddać fachmanom, czy może od razu kupić sprawną?
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2008 22:25 przez wachelo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
zawory sa w pompie
tak czy saik i tak bediesz musial wyciagnac pompe wiec mozesz najpierw sprbowac ja wyczyscic
wdaje mi sie ze gdzies tu byla fotoparada wlasnie na temt czyszczenia pompy ABS
Kiedys mialem problem z ABS w A4 - VAG pokazywal ze jest cos nie tak z przekaznikiem ktory byl w pompie - po przeczyszczeniu zlacza na pompie i na sterowniku VAG sie odczepil i ABS zaczal dzialac wiec moze najpierw przeczysc zlacza
Polecam spray KONTAKT 60 do czyszczenia stykow
tak czy saik i tak bediesz musial wyciagnac pompe wiec mozesz najpierw sprbowac ja wyczyscic
wdaje mi sie ze gdzies tu byla fotoparada wlasnie na temt czyszczenia pompy ABS
Kiedys mialem problem z ABS w A4 - VAG pokazywal ze jest cos nie tak z przekaznikiem ktory byl w pompie - po przeczyszczeniu zlacza na pompie i na sterowniku VAG sie odczepil i ABS zaczal dzialac wiec moze najpierw przeczysc zlacza
Polecam spray KONTAKT 60 do czyszczenia stykow
Dzięki. Właśnie niewiele jest informacji o tym na forum. Objaw mam taki, że rano na zimnym silniku abs nigdy nie działa. Przejadę parę km, rozgrzeję silnik, zgaszę go i za jakieś 15 min przy odpalaniu kontrolka gaśnie. Spróbuję z tymi stykami. A moduł hydrauliczny abs jak wyczyścić jak już go będę miał w ręku?
Ostatnio zmieniony sob lis 15, 2008 13:39 przez wachelo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
przy odpowietrzaniu nie mozna opsucic do tego by zabraklo plynu w zbiorniczku bo potem trzeba na VAGu odpowietrzac pompe
nie wiem czy wiesz ale do ABSu jest inny plyn niz do hamulcy bez ABSu
ja bym sprobowal psikac WD 40 i Przedmuchac kompresorem ale nie za duzym cisnieniem - poczekaj niech sie jeszcze inni wypowiedza
nie wiem czy wiesz ale do ABSu jest inny plyn niz do hamulcy bez ABSu
ja bym sprobowal psikac WD 40 i Przedmuchac kompresorem ale nie za duzym cisnieniem - poczekaj niech sie jeszcze inni wypowiedza
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
gopiter
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Pierwsze slysze i szczerze powiedziawszy nigdy nie spotkalem sie z produktem na ktorym napisane byloby ze jest tylko do ukladow z ABS.Sam jezdze na zwyklym plynie DOT-4 (nie tylko w golfie) i z ABS-em nie mam zadnych problemow.agrala pisze:plyn jest specjalny do hamulcy z ABSem
Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...