Witam
wczoraj padła mi kontrolka od ręcznego i dzięki temu zorientowałem się iż mój ręczny nie działa :/ Zawsze zostawiałem auto na biegu i na ręcznym. Takie przyzwyczajenie. Podjechałem do marketu wychodzę z zakupami (3 czekolady i borygo) wsiadam do auta kluczyk w stacyjkę i jadę. Zauważyłem że autko szybciej niż na co dzień zwalnia dojechałem do świateł i zobaczyłem, że jadę na ręcznym. Po prostu z braku kontroli nie zwolniłem go. Po przyjeździe do domu okazało się, że ręczny nie działa :/ Sprawdziłem linkę przy dźwigni jest naciągnięta więc nie pękła. Sprawdziłem hamulce działają w sensie jak podniosę tył auta i nacisnę hamulec to nie da się obrócić koła. Jak zaciągnę ręczny to przy użyciu siły da rade obrócić koło. Mało tego jak zaciągnę sam ręczny to 2 osoby mogą przepchać auto :/
Teraz pytanie do was gdzie szukać przyczyny ?
Gdzie kończy się linka i jak sie tam dostać ?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Problem z ręcznym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ręcznym
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2008 20:53 przez marcin664, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Przyczyny moga być dwie.
1. Okładziny szczęk sa już tak cienkie że reczny nie załapuje. Minimalna grubość okładzin to jesli dobrze pamiętam 2,5 mm a sprawdzasz patrząc od tyłu bębna jest gubka któa zatyka bęben. Odtykasz ją i świcisz latarka i obczajsz ile mm maja okładziny
2 Linka recznego pękła przy szczękach, u mnie np jest naderwana i też reczny łapie dość słabo a grubość okładzin ja np mam nieco powyżej granicznych 2,5mm.
1. Okładziny szczęk sa już tak cienkie że reczny nie załapuje. Minimalna grubość okładzin to jesli dobrze pamiętam 2,5 mm a sprawdzasz patrząc od tyłu bębna jest gubka któa zatyka bęben. Odtykasz ją i świcisz latarka i obczajsz ile mm maja okładziny
2 Linka recznego pękła przy szczękach, u mnie np jest naderwana i też reczny łapie dość słabo a grubość okładzin ja np mam nieco powyżej granicznych 2,5mm.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related