Ile wam pali ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie komputerek dużo przekłamuje, a może wskazówka paliwa?
Minowicie: Warszawa trasa 10 km, z tego 7 km to ciągle światła, 2 osoby na pokładzie. Komputerek pokazuje średnie spalanie ok 9,5L/100km przy spokojnej jeżdzie, czyli wolne dodawanie gazu, hamowanie na biegu, nie więcej niż 80km/h. Natomiast wg wskazówki spalanie jest na poziomie ok. 12,5L/100 km tak więc różnica 2L. Nie wiem czy się martwić czy nie, może podepne się do VAGa i zobaczę czy wszystko jest ok.
Dzisiaj jade w trase, zobaczę czy się MFA zgodzi ze wskazówką. Dam znać jaki rezultat
Wynik: 95% trasa: 110-120 km/h, na pełnym baku do rezerwy zasięg 675.
Minowicie: Warszawa trasa 10 km, z tego 7 km to ciągle światła, 2 osoby na pokładzie. Komputerek pokazuje średnie spalanie ok 9,5L/100km przy spokojnej jeżdzie, czyli wolne dodawanie gazu, hamowanie na biegu, nie więcej niż 80km/h. Natomiast wg wskazówki spalanie jest na poziomie ok. 12,5L/100 km tak więc różnica 2L. Nie wiem czy się martwić czy nie, może podepne się do VAGa i zobaczę czy wszystko jest ok.
Dzisiaj jade w trase, zobaczę czy się MFA zgodzi ze wskazówką. Dam znać jaki rezultat
Wynik: 95% trasa: 110-120 km/h, na pełnym baku do rezerwy zasięg 675.
Ostatnio zmieniony czw lis 20, 2008 18:24 przez krysiu82, łącznie zmieniany 1 raz.
[mk4] spalanie
5,5 l na trasie a w miesie do 6l silnik 1.9 AJM 115 KM
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2008 12:53 przez daroVW, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Widze że maglujecie temat spalania...
Kupiłem Golfa MK4 1.9 110KM AHF - miałem nadzieje że łyknie 6-tke w mieście, a on 7 - 7.5 wcina. Fakt że wolno nie jeżdze, i co jakiś czas ma pedał w desce ale 7litrów mnie rani lekko. Wiem że jest zima ale garaż mam pod domem ogrzewany wiec startuje z ciepłego, spod robotyjest fakt jest zimny do domu mam 7 km wiec tutaj mi sie srednia podnosi... ale niewiem czy dalej szukać gdzieś czegoś czy mieć to gdzieś?
Kupiłem okazyjnie z ukreconym turbo (cooler i wydech utopione w oleju)
Po wymianie turba przeleciałem autostradą dla wypalenia sie pozostałości
Generalnie autko ożyło, Vag pokazła że wszystko OK poza przepływką która pokazuje coś nie tak na wolnych, po wymianie przepływki na nową umarło około 10km (na moje oko) pewnie był oszczedniejszy na niej ale wole buciora wiec powrót do tej która niby ma coś nie halo...
Znajomy "grzebacz tdi" przerabiał temat przepływek miał około 4 sztuk z hurtowni z różnymi numerami i testował pokolei i ta sama historia -> został przy tej samej co świrowała bo najlepie auto latało...
Pozatym AHF Vmax 180km? na prostej? mój wiecej nie da rady...
Tzn z górki poszedł 190km/h ale dalej go nie meczyłem...
Widze że maglujecie temat spalania...
Kupiłem Golfa MK4 1.9 110KM AHF - miałem nadzieje że łyknie 6-tke w mieście, a on 7 - 7.5 wcina. Fakt że wolno nie jeżdze, i co jakiś czas ma pedał w desce ale 7litrów mnie rani lekko. Wiem że jest zima ale garaż mam pod domem ogrzewany wiec startuje z ciepłego, spod robotyjest fakt jest zimny do domu mam 7 km wiec tutaj mi sie srednia podnosi... ale niewiem czy dalej szukać gdzieś czegoś czy mieć to gdzieś?
Kupiłem okazyjnie z ukreconym turbo (cooler i wydech utopione w oleju)
Po wymianie turba przeleciałem autostradą dla wypalenia sie pozostałości
Generalnie autko ożyło, Vag pokazła że wszystko OK poza przepływką która pokazuje coś nie tak na wolnych, po wymianie przepływki na nową umarło około 10km (na moje oko) pewnie był oszczedniejszy na niej ale wole buciora wiec powrót do tej która niby ma coś nie halo...
Znajomy "grzebacz tdi" przerabiał temat przepływek miał około 4 sztuk z hurtowni z różnymi numerami i testował pokolei i ta sama historia -> został przy tej samej co świrowała bo najlepie auto latało...
Pozatym AHF Vmax 180km? na prostej? mój wiecej nie da rady...
Tzn z górki poszedł 190km/h ale dalej go nie meczyłem...
jak mam ten sam silnik i teraz w zimie tak samo mi 7 łyknie poruszam się na odcinkach od 1 do 20km ale tak 200km/h to lapnie spokojnie!! a w lecie cały czas na klimie to wychodzi tak 5,5!!
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2010 17:19 przez Tekiera, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja Bora!!