swap vr6 do mk2 pytanko
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
swap vr6 do mk2 pytanko
witam,zakuplem ostatnio za okazyjna cene silnik vr6 wraz ze skrzynia biegow,calym osprzetem,cala instalacja elekrtyczna z bassata,obecnie posiadam silnik 1.8 16v kr,czy musze wymieniac pompe paliwa?czy jak kupie sanki od m3 to podejda mi wachacze od mk2 czy sanki musze kupic z wachaczami od mk3?jakie poloski moga zostac moje czy musze szukac polosiek od mk3?czy przednia belka od golfa mk2 bedzie pasowala czy musze kupic belke od mk3,a moze belke od passata,prosze o odpowiedz,pozdrawiam wszystkich forumowiczow
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
dzieki za odpowiedzi,czyli pompe paliwa wymienie na pompe od vr6,czyli musze rowniez kupic bak od mk3 tak?bak obojetnie od jakiego mk3 czy musi byc od vr6?a co mowicie na sanki z wachaczami od mk2 dobre rozwiazanie czy lepiej od razu kupic z wachaczami i stabilizatorem od mk3?czy wtedy nie bedzie szerszy rozstaw kol z przodu?Wrolel a Ty jak masz rozwiazane mocowanie silnika?
[ Dodano: 13 Lis 2008 18:23 ]
aha,czy kolumna kierownicza podejdzie od passata czy musze miec od mk3?
[ Dodano: 13 Lis 2008 18:23 ]
aha,czy kolumna kierownicza podejdzie od passata czy musze miec od mk3?
ja mam pompe w baku standard z mk2 i drugą pod samochodem ale nie rozbierałem jej i nie wiem jakie ma numery i od czego jest.przybyl pisze:czyli pompe paliwa wymienie na pompe od vr6,czyli musze rowniez kupic bak od mk3 tak?bak obojetnie od jakiego mk3 czy musi byc od vr6?
myślę że lepiej odrazu wachacze z MK3 ale oczywiście z GTI lub VR6. Reszta mk3 ma wachacze takie jak mk2.przybyl pisze:a co mowicie na sanki z wachaczami od mk2 dobre rozwiazanie czy lepiej od razu kupic z wachaczami i stabilizatorem od mk3
a dlaczego chcesz zmieniać kolumne ???przybyl pisze:aha,czy kolumna kierownicza podejdzie od passata czy musze miec od mk3?
a nie szersze przypadkiem??thebishop pisze:Reszta mk3 ma wachacze takie jak mk2
coś tu chyba kręcisz, brakowało by ci jakies 2.5cm na strone do stabilizatorathebishop pisze:Sanki z mk3 z wchaczami i stabilizatorem z mk2 (ja tak mam ale to okres przejściowy)
4 barythebishop pisze:a regulator w VR jest ustawiony na 3
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
dobrze Toffic piszesz z tym MKIIItoffic pisze:a nie szersze przypadkiem??thebishop pisze:Reszta mk3 ma wachacze takie jak mk2coś tu chyba kręcisz, brakowało by ci jakies 2.5cm na strone do stabilizatorathebishop pisze:Sanki z mk3 z wchaczami i stabilizatorem z mk2 (ja tak mam ale to okres przejściowy)4 barythebishop pisze:a regulator w VR jest ustawiony na 3
kolumne chce zmienic bo nie mam teraz wspomagania a do vr-ka chcialem zalozyc wspome,tez mi sie wydaje ze sanki z wachaczami sa szersze rozstawem od mk2,wiec jak to zrobic zeby nie bylo wiekszego rozstawu kol?bo sanki musze kupic od mk3,sanki chyba sa wszystkie takie same mk3 1.8 czy vr6 chyba w sankach nie ma roznicy nie?to sanki mam kupic z wachaczami od mk3?to wtedy bede mial poloski za krotkie od mk2 nie?
fakt mój błąd, chodziło mi oto że budową są takie same.toffic pisze:a nie szersze przypadkiem??
stabilizator z MK2.toffic pisze:coś tu chyba kręcisz, brakowało by ci jakies 2.5cm na strone do stabilizatora
wystarczy że zmienisz sam krzyżakprzybyl pisze:kolumne chce zmienic bo nie mam teraz wspomagania a do vr-ka chcialem zalozyc wspome
tak te metalowe tulejki sprężyste muszą być od mk3, ja kupiłem z mk2 i potem musiałem je delikatnie na łączeniu rozpiłowaćtoffic pisze:a co do sanek MkIII i wahaczy MkII to chyba jeszcze trzeba tylne tulejki w wahaczu wymienić bo z tego co pamiętam tez się różnią (albo podpiłować coś w kołysce)