Chłodzenie - wyciek.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Prono89
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Chłodzenie - wyciek.

Post autor: Prono89 » śr lis 12, 2008 23:36

Witam,
ponieważ przez przenosiny mój temat zaginął (na 100% zaginął) poruszyć bym chciał go ponownie. Otóż zauważyłem ostatnio plamy pod autem, nie są może specjalnie duże, ale coś jednak jest nie tak. Zlokalizowałem wyciek i jest to raczej z chłodnicy u dołu po prawej (jak się patrzy z frontu) trochę za tym wężem co wchodzi od chłodnicy (ten krótki):
Obrazek
Były sugestie aby sprawdzić pompę wodną, nie wiem gdzie ona jest (znaczy domyślam się, ale sam silnik jest suchy. tzn z niego samego nie kapie więc zakładam, że i z pompy nie. Mam mokrą tą belkę pod chłodnicą więc to musi być tam. Nie jest to duży wyciek więc myślę, że użycie tych srodków co to niby uszczelniają chłodnicę wystarczy. Pytanie tylko jakiego użyć (jaki polecacie) i jak to użyć.
Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi.

P.S.
aha, węże wszystkie też mam wymienione, zaciski są dobrze zrobione więc tu wyciek też jest wykluczony. Walnieta chlodnica a nie mam teraz na to kasy :/

hanys
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hanys » czw lis 13, 2008 01:08

Według mnie jezeli masz naprawde drobny wyciek a nie masz kasy to lepiej zostaw tylko czesto sprawdzaj poziom płynu i tyle bo ja juz nie raz tak mialem ze cos zrobie na szybko byle jak po taniosci i wychodzilo ze 2 razy robiłem a co do takich srodków to ja jakos nie mam przekonania:-(.Ew mozesz jakichs srodków spróbowac ale i tak poziom plynu radze miec na oku :helm:

Prono89
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Prono89 » czw lis 13, 2008 14:34

nom wsypałem tego uszczelniacza do chłodnicy i póki co widzę, że ustały te objawy. Sprawdzam płyn praktycznie codziennie, tylko, że idzie teraz zima nie wyrobię na ten płyn jak bym miał tak dolewać, co innego lato... można wlać więcej wody i po problemie.

Gallus
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gallus » czw lis 13, 2008 17:52

mój znajomy w vectrze miał małą dziurkę w chłodnicy i zalepił poksyliną i nie ma narazie problemów...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”