Witam
po wymianie oleju, na niskich obrotach przy redukcji biegów przy spokojnej jeździe potrafi mignąć 2 lub 3 razy kontrolka ciśnienia oleju. Co robić? Czy mogę dalej jeździć z takim obiawem? Zrobiłem już około 1000 km i na razie nic się nie dzieje no ale zawsze cos może strzelić.
kontrolka ciśnienia oleju GOLF II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie pojawiał się jeszcze bzyczek , dosyć irytująca sprawa bo musiałem zredukować , zwiekszyć obroty i cisza na chwilę .Wymieniłem obydwa czujniki i dalej to samo , wymieniłem olej bez zmian i wreszcie wymieniłem czujnik temperatury i sukces . Nie wiem czy to przypadek czy jest jakieś powiązanie ale od wymiany czujnika temperatury mam spokój.
ja mialem latem tak ze przy niskich obrotach mi zaczynala sie wiecic kontrolka cisnienia oleju - jak troche silnik byl juz rozgrzany - no i nie gasla dopoki nie przygazowalem ( bo to bylo jak stalem na skrzyzowaniu lub kazdy postoj = wolne obroty to to samo sie dzialo - musialem przygazowac) nie wiem - troche sie oziebilo i juz nic nie ma (to dzialo sie przy +25 st i wyzej i po ok pol godz jazdy)
ostatnio zauwazylem wyciek spod tego czujnika to go wymienilem - ale teraz w ogole sie kontrolka ine swieci - muse jeszcze raz z tym podjechac.
ostatnio zauwazylem wyciek spod tego czujnika to go wymienilem - ale teraz w ogole sie kontrolka ine swieci - muse jeszcze raz z tym podjechac.