Midonn pisze:Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę zmienić podstawowe parametry silnika (głównie chodzi mi o obniżenie spalania). W grę wchodzi SWAP silnika, albo zmiana zasilania na wtrysk.
fajnie to ująłeś

... jeśli chodzi o zmniejszenie spalania to masz duże pole do popisu, szczególnie w kwestii utrzymania pojazdu w dobrej kondycji technicznej. Pewnej granicy nie przeskoczysz, to jasne ale nie jest tak źle jak pisze mate64, sam mialem mk2 1,6 i spalanie oscylowalo w okolicach 7 l/100km, moim osobistym rekordem bylo 5,5 l/100km (mozna powiedziec ze byl to cykl mieszany, ale dlugosci tras nie przekraczaly 10 km). Teraz mam silnik o pojemności 2,5 litra i srednie spalanie wynosi 10 l/100km wiec jesli twoj pali wiecej to mozna to uznac za anomalie. Co do zmniejszenia spalania i zwiazanymi z tym kwestiami dotyczacymi stanu technicznego pojazdu to mam fajne opracowanie, moze niezbyt aktualne bo pisane na temat 126p ale zawarte w nim uwagi sa ponadczasowe. Po przeczytaniu mysle ze pewne kwestie ci sie wyklaruja i bedziemy mogli dalej kontynulowac rozwazania, podaj tylko adres e-mail to wysle ci to opracowanie, jesli inni sa zainteresowani to tez niech podadza adres.