Zjażdża na prawo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zjażdża na prawo
Witam jestem świeżo upieczonym kierowcą i mam nastepujący problem, w czasie jazdy samochód zjeżdża na prawo i muszę kierownicę trzymać ręką, samochód ma wspomaganie, dodam jeszcze, że w prawym przodzie tłucze na nierównościach(chyba końcówki), czy to może mieć coś z tym wspólnego. Piszę bo nie jestem zbytnio doświadczony w golfach bo mam go już 2 rok i nic się jeszcze nie psuło.
Albo czy kiera nie jest krzywo skręcona.. Ostatnio ściągałem kiere u siebie, niby wszystko dobrze poskładałem aler auto jakby mi leciutko uciekało w prawo. Rozkręciłem ponownie kiere, niby wszystko ok, złożyłem ponownie i mam wrażenie jakby coś było lepiej.. Fakt, od razu zmieniałem koła całe na zimówki (letnie się skończyły...). Także warto też sprawdzić przy okazji teraz wyważenie kół - jeszcze w mk3 jak je miałem, fele miały takie bicie, że powyżej 100km strasznie kierą szarpało i znosiło autko..luki109 pisze:Warto też sprawdzić ciśnienie w oponach.
Oczywiście trzeba tez sprawdzić stan zawieszenia, czy coś nie padło p[o wjechaniu w jakąś dziurę..