żeby wiatrak chłodnicy się szybciej włączył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
żeby wiatrak chłodnicy się szybciej włączył
witam. mam mniejszą chłodnice niż td w golfie 2, a nawet dużo mniejsza i chcę aby wiatrak mi się szybciej włączał bo chłodnica od golfa 2 mi nie podejdzie. czujnik mam na środku wysokości chłodnicy a myślałem żeby go zamontować na gumowym górnym przewodzie do chłodnicy( dorobić rurke z gwintem) termostat ma na 87 st. c. a może 80 coś pomoże chociaż wątpie. chłodnica ma około 49 cm a od golfa 2 td ma jakies 15cm wiecej.
czy są czujniki na temperaturze załączania ok 90-95 st?? ale nie dwubiegowe tylko jedno?
[ Dodano: Sob Lis 08, 2008 16:37 ]
mój golfik to mk1 td silnik od mk2
czy są czujniki na temperaturze załączania ok 90-95 st?? ale nie dwubiegowe tylko jedno?
[ Dodano: Sob Lis 08, 2008 16:37 ]
mój golfik to mk1 td silnik od mk2
czujnik jest na połowie wysokości chlodnicy czyli jeśli znajdzie sie na samej gorze albo przed chłodnicą nie powinno być problemu. woda w chłodnicy jest lekko schładzana zanim doplynie do czujnika i nie włącza go
[ Dodano: Nie Lis 09, 2008 11:51 ]
czyli dobrze by bylo mieć dwa włącznik jeden oryginalny a drugi na ekstremalne jazdy:P
[ Dodano: Nie Lis 09, 2008 11:51 ]
czyli dobrze by bylo mieć dwa włącznik jeden oryginalny a drugi na ekstremalne jazdy:P