gdzie są numery na silniku 1.9 Tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie są numery na silniku 1.9 Tdi
witam mam pytanie odpowiedzi potrzebuje pilnie....gdzie szukać numerów na silniku w moim golfie 1.9 tdi..konkretnie gdzie są nabite podejżewam że szfaby go wymieniły jest nawet jakiś wpis w serwisówce cyt coś w ten deseń..''Austauschmotor''czy coś takiego..help
zapraszam do ocenymojego goferka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2245345#2245345
już dziś nie będę sprawdzał..jutro po pracy...ale czy z tego numeru dowiem się czy to 1Z czy może (mażenie) AFN??
[ Dodano: 06 Lis 2008 21:26 ]
a może ktoś może przetłumaczyć co oznacza ten wpis w książce serwisowej??
[ Dodano: 06 Lis 2008 21:26 ]
pisałem że najprawdopodobniej szkopy wymieniły motor więc nie chcę ich z brifu czy też z wlepy w bagażniku!!bradley pisze:Numer np. na naklejce na plastikowej oslonie rozrzadu, na naklejce w bagazniku, w dowodzie rejestracyjnym, w karcie pojazdu, w briefie...
a może ktoś może przetłumaczyć co oznacza ten wpis w książce serwisowej??
zapraszam do ocenymojego goferka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2245345#2245345
- bradley
- Forum Master
Dowiesz sie po 1 literach numeru co to za typ silnika.
Tak, mogli zmienic silnik, wiec wlepa na rozrzadzie bedzie inna, ale myslisz ta w bagazniku tez zmieniali?(przeciez tam jest tez numer VIN). A jak wlepy w bagazniku nie ma to byl bity
Po niemiecku znaczy wymiana/zamiana silnika.
Tak, mogli zmienic silnik, wiec wlepa na rozrzadzie bedzie inna, ale myslisz ta w bagazniku tez zmieniali?(przeciez tam jest tez numer VIN). A jak wlepy w bagazniku nie ma to byl bity
Po niemiecku znaczy wymiana/zamiana silnika.
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 22:43 przez bradley, łącznie zmieniany 1 raz.
no nie wlepa jest w bagażniku i jest w niej że ma 1Z...a wydaje mi się że na rozrządzie nie ma tej kartkibradley pisze:ale myslisz ta w bagazniku tez zmieniali?(przeciez tam jest tez numer VIN). A jak wlepy w bagazniku nie ma to byl bity
stuknięty to on był jak byłem po niego u szwabki kumpel tłumaczył że ona mówi że był uszkodzony przód i sretetete zderzak wymieniony maska....ale o zmianie silnika nic nie wspomniała..
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 23:05 przez vwali, łącznie zmieniany 2 razy.
- bradley
- Forum Master
Audik, np. w Vento byly 1Z, AHU (90KM) i AFN (110KM), wiec jesli masz 1Z to masz 90KM chyba, ze ktos tam grzebal i dlatego mozesz sprawdzic po osiagach czy ktos grzebal czy nie bo fabryka w prezencie nie dawala 110KM w 1Z
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]