Spryskiwacz tyl Problem !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Mario_Thorn
- Nowicjusz

Spryskiwacz tyl Problem !
Witam mam problem z tylnym spryskiwaczem, wiem ze to częsty problem ale u mnie jest trochę inny mianowicie wszystko jest ok wycieraczka lata, spryskiwacz nie działa nie jest zapchany. Po włączeniu spryskiwacza tylnego woda się leje spod samochodu dokładnie spod zbiornika na płyn i wydaje mi się ze na środku samochodu również chodź nie jest pewien ponieważ jak leżałem pod samochodem to stal po górkę i płyn mógł lecieć po przewodach. czy ktoś spotkał się z takim problemem? Potrzebowa bym jakiegoś schematu jaki idę przewodu. Podejrzewam ze wypiął się wężyk z dołu ale by to sprawdzić muszę wyjąć cały zbiornik a z tym nie mogę sobie poradzić ( mało miejsca) Czy ktoś ma jakieś rady jak sobie z tym poradzić?
- Mario_Thorn
- Nowicjusz

- Mario_Thorn
- Nowicjusz

Ja u siebie w 1,8 AGN żeby wyjąć zbiorniczek spryskiwaczy muszę odkręcić osłonę na silniku, wtedy mam trochę więcej miejsca. Odkręcałem też zbiorniczek wyrównawczy i ten od płynu do wspomagani i je lekko odsuwałem.
A po zmianie zbiorniczka z 3l na 5,5l miałem taki sam problem.
Wychodzę do samochodu a tu kałuża płynu pod nim. Co się okazało albo ja źle wsunąłem albo podczas zakładania się zsunął wężyk z pompki.
A po zmianie zbiorniczka z 3l na 5,5l miałem taki sam problem.
Wychodzę do samochodu a tu kałuża płynu pod nim. Co się okazało albo ja źle wsunąłem albo podczas zakładania się zsunął wężyk z pompki.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Mario_Thorn
- Nowicjusz

No i uporałem się z tym problemem, mój zbiornik to 5,5 litra zęby go wyjąc bez odkręcenia kilku elementów nie ma szan. Ja odkręciłem zbiornik od boku i od dołu co spowodowało ze tylko się po luzował następnie filtr paliwa dzięki temu uzyskałem trochę miejsca i z bólem doszedłem do odłączonego wężyka(mieści się on właśnie od strony filtru). Może komuś się przyda. Pozdro