uszczelka pod glowica

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Kontakt:

uszczelka pod glowica

Post autor: abrams » pn lis 03, 2008 17:45

Witam po 1 ?
ile u was kosztuje wymiana uszczelki pod glowica bo mam drobny wyciek oleju z pod glowicy prawa strona kolo pompy
po 2 ?
czy wymiana uszczelki to tak bardzo trudny wyczyn ?? z ksiazki wynika ze nowe sruby zalozyc trzeba i dokrecac z pewnymi obrotami... czy dla czlowieka ktory to nigdy nie robil bedzie to niemozliwe ?? bardzo trudne ?? jak sadzicie moze ktos z was przeszedl juz cos takiego ;)

Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

Awatar użytkownika
vision
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: vision » pn lis 03, 2008 18:31

abrams pisze:Witam po 1 ?
ile u was kosztuje wymiana uszczelki pod glowica bo mam drobny wyciek oleju z pod glowicy prawa strona kolo pompy
po 2 ?
nie wiem sam wymieniam tak jak wielu , bez planu głowy raczej się nie obędzie
abrams pisze:zy wymiana uszczelki to tak bardzo trudny wyczyn ?? z ksiazki wynika ze nowe sruby zalozyc trzeba i dokrecac z pewnymi obrotami... czy dla czlowieka ktory to nigdy nie robil bedzie to niemozliwe ?? bardzo trudne ??
nie i nie jest to jakieś osiągnięcie
po 3
RP to nie ten dział

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » pn lis 03, 2008 18:34

Hmmm, u mnie w okolicy wymiana uszczelki głowic wraz z ustawieniem rozrządu i kąta wtrysku około 200zł - 250zł wraz uszczelką...
abrams pisze:czy wymiana uszczelki to tak bardzo trudny wyczyn ??
Sama wymiana nie jest trudna...
abrams pisze:czy dla czlowieka ktory to nigdy nie robil bedzie to niemozliwe ?? bardzo trudne ?? jak sadzicie moze ktos z was przeszedl juz cos takiego
Ja bym się tego nie podjął samemu chociaż mam jakieś tam pojęcie o mechanice i na dieslach się znam...Wolę oddać to komuś kto się na tym zna, np. mojemu ojcowi ;)
Jak się na tym kompletnie nie znasz to nie podchodź do tego, bo sobie kłopotu tylko narobisz...Wymiana jak już wspominałem nie jest trudna ale potem należy jeszcze ustawić rozrząd a jak to źle zrobisz to...to będzie źle :grin:

Awatar użytkownika
abrams
VR6 Driver
VR6 Driver
Kontakt:

Post autor: abrams » pn lis 03, 2008 20:21

po 3
RP to nie ten dział
mam obecnie RP i JR

u mnie chca 390 zl z materialem

[ Dodano: 03 Lis 2008 19:23 ]
Lukas-182 pisze:Ja bym się tego nie podjął samemu chociaż mam jakieś tam pojęcie o mechanice i na dieslach się znam...Wolę oddać to komuś kto się na tym zna, np. mojemu ojcowi ;)
Jak się na tym kompletnie nie znasz to nie podchodź do tego, bo sobie kłopotu tylko narobisz...Wymiana jak już wspominałem nie jest trudna ale potem należy jeszcze ustawić rozrząd a jak to źle zrobisz to...to będzie źle :grin:
musze poszukac pracy jako mechanik i sie podszkolic :P

Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”