czy taki wymiar będzie sie nadawał do 1.8RP, będzie to działało prawidłowo?
bo kurde zakupiłem taki komplet a teraz na forum czytam ze musi być 210mm:(
Sprzęgło 190mm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
napisze jaśniejMAREK 74 pisze:210 ? niesądze żebyś takie miał
obecnie mam automat który sie psuje pomału!
wiec kompletuje części pod normalna skrzynie, kupiłem na szrocie kompletne sprzęgło ale 190mm podobno od 1,8 (90KM)
w książce i na tym forum pisze ze powinno byc 210mm
wiec trochę mnie to zmartwiło ze mam złe
wiec pytam sie właśnie kogoś kto sie bardziej zna niż ja na tym czy 190mm stykanie do 1.8RP czy musi byc koniecznie 210mm
ewentualnie jakie będą skutki i konsekwencje jazdy na 190mm
nie mogliśmy właśnie tarczy 210mm dopasować do cienkiego wieloklina wiec juz sam nie wiem!!!
Ostatnio zmieniony sob lis 01, 2008 01:36 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
ja miałem podobnie w mk2 1.3, zakupiłem na allegro sprzęgło Sachs'a niby było napisane że do mojego silnika pasuje a jak rozebrałem to sie okazało że całkiem inny wymiar, że dziury na kole zamachowym nie pasuja do nowego docisku i musialem jeździc po shrotach i szukać innego, proponuję najpierw rozebrać i stare wziąć na wymiar do sklepu
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 11:30 przez sebastian1901, łącznie zmieniany 1 raz.
Sebastian
- Paweł Marek
- V.I.P.
raf1al, bez wdawania się szczegóły na których się nie znam, poza różnymi średnicami tarcz były jeszcze inne różnice wprowadzone w 1987 roku. Więc sprzęgło dobieraj jak już będziesz miał skrzynkę a nie wcześniej bo narobisz sobie kłopotu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przegrzebałem całe forum i znalazłem potrzebne info wymieniłem na 210mm na cienki wałek pasujący do normalnej skrzyni od 1.8RP (chyba 4T lub 4S) której teraz szukam bo ma długie przełożenia!Paweł Marek pisze:raf1al, bez wdawania się szczegóły na których się nie znam, poza różnymi średnicami tarcz były jeszcze inne różnice wprowadzone w 1987 roku. Więc sprzęgło dobieraj jak już będziesz miał skrzynkę a nie wcześniej bo narobisz sobie kłopotu
usuwam automat (bo tu sie dowiedziałem o pewnej usterce która niestety moja skrzynia posada potwierdził gość w serwisie) wiec nie nie mam jak porównać sprzęgła
teraz tylko standardowa skrzynia na cienki wałek i będzie OK!!!!
tylko ze szukam z długimi przełożeniami!
a ze tak zapytam nie masz jakiejś skrzyni w dobrej kondycji?
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 17:35 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.