Szkło lusterka zawnętrznego ...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kedzior
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Szkło lusterka zawnętrznego ...

Post autor: kedzior » ndz lis 02, 2008 14:51

witam,

po małej kolizji byłem zmuszony wymienić lusterko zewnętrzne kierowcy. Zakupiłem oryginalne używane lusterko na allegro - po wymianie okazało się że szkło ma inne powiększenie - tzn większe :kac:

chce je zmienić na takie jak mam w drugim lusterku i tu moje pytanie:

- gdzie takie coś dostane? czy ktoś kupował te wkłady z allegro?

pozdrawiam i dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » ndz lis 02, 2008 17:24

Wiele razy się z tym spodkałem, i niestety mam tylko jedną rade dla Ciebie. Jeśli chcesz by oba lusterka miały to samo "powiękrzenie" musisz kupić z prawe tego samego samochodu z którego jest lewe. Jeśli zaś chcesz kupić na allegro, kup od razu lewe i prawe od tego samego producenta, i z tej samej partii.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 02, 2008 17:40

kedzior, zakładałem te z allegro, jest pełen wybór (płaskie, sferyczne i asferyczne). Tu masz opis jeśli nie wiesz o co chodzi.
http://allegro.pl/item470339574_szklo_l ... nto_l.html

Jeśli chodzi o samo powiększanie ( a właściwie pomnijeszanie) nie mam zastrzeżeń. Ale samo lustro jest do kitu, daje nieostre, jakby rozmazane odbicie. Lepiej zostań przy tym co kupiłeś, i przyzwyczaj się, lub szukaj oryginału takiego jak miałeś.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lis 02, 2008 17:57

Paweł Marek pisze:Ale samo lustro jest do kitu, daje nieostre, jakby rozmazane odbicie.
ale to mówisz o tym szkle z tej aukcji co zapodałeś link?

:-k ...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 02, 2008 17:58

misiek10111, nie, takie w żółtym opakowaniu, poczekaj poszukam takich, strzała warte.

[ Dodano: Nie Lis 02, 2008 5:01 pm ]
ale teraz takich nie widzę, pamiętam że był żółty kolor opakowania nie pamiętam nazwy firmy. Podejrzewam że to ta sama firma, nie chcę robić nikomu nieuzasadnionej antyreklamy, ale sam sie przejechałem więc o tym piszę. (konkretnie dostałem smary od połówki bo to do jej GTI założyłem)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lis 02, 2008 18:02

Paweł Marek czyli te z tej aukcji są ok? bo ja szukam do passka w ASO chcą 105 zł z grzaniem

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 02, 2008 18:07

misiek10111 pisze:czyli te z tej aukcji są ok?
ja tylko napisałem że kupiłem na allegro w żółtym opakowaniu i są do kitu, nie pamietam teraz czy to ta sama firma czy nie. Teraz jak popatrzysz na aukcje sprzedaje tylko jedna, więc pewnie to ta sama tylko kolor opakowania zmienili. Ja już tego nie będę montował

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lis 02, 2008 18:11

Paweł Marek pisze:Teraz jak popatrzysz na aukcje sprzedaje tylko jedna, więc pewnie to ta sama tylko kolor opakowania zmienili. Ja już tego nie będę montował
aha, dzieki za info :)

Awatar użytkownika
kedzior
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kedzior » ndz lis 02, 2008 18:39

dzięki za odpowiedzi

pojeżdżę po szrotach może coś się znajdzie - tak czułem ze te zamienniki są ch... warte

dzięki jeszcze raz :)
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2008 18:39 przez kedzior, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”