samochód nie chce odpalić za 2 razem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
samochód nie chce odpalić za 2 razem
Witam, otóż mam taki problem w moim golfiku, że jak odpale auto i je zgasze, to zaraz zaczyna mi sie świecić kontrolka od alarmu i musze zamknąć centralny zamek, otworzyć, gaśnie kontrolka i dopiero wtedy moge odpalić auto. i tak w kółko. Co może być przyczyną?
Niedawno go kupiłem, i od kupna mam takie coś. Byłem u elektronika i mi powiedział, że jak chce żeby mi auto odpalało normalnie, to mi musi wywalić alarm i centralke na pilota, że tylko będzie na kluczyk. pomóżcie
Niedawno go kupiłem, i od kupna mam takie coś. Byłem u elektronika i mi powiedział, że jak chce żeby mi auto odpalało normalnie, to mi musi wywalić alarm i centralke na pilota, że tylko będzie na kluczyk. pomóżcie
- sosna232
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: samochód nie chce odpalić za 2 razem
Możesz mieć alarm z odcinanym zapłonem... dziwnie to u ciebie działa... u mnie jest na przycisk odpalanie fury ale to się da odłączyć niech twój elektronik odłączy blokadę zapłonu i po sprawie moim zdaniem... pozdroMateoss18 pisze:Witam, otóż mam taki problem w moim golfiku, że jak odpale auto i je zgasze, to zaraz zaczyna mi sie świecić kontrolka od alarmu i musze zamknąć centralny zamek, otworzyć, gaśnie kontrolka i dopiero wtedy moge odpalić auto. i tak w kółko. Co może być przyczyną?
- sosna232
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mateoss18 pisze:a gdzie dokładnie, w którym miejscu może to być wszystko złączone? tzn alarm z odcięciem zapłonu? najwyżej bym sobie sam to odpiął, bo troszke sie znam na elektronice...
poczekaj idę zrobić fotkę jak jest u mnie...
U mnie jest odcięcie po przez pompę paliwową a wygląda to tak..

jeśli u ciebie kabel 1(czarny kabel) nie jest podłączony na pompie a jakiś inny to wystarczy go podłączyć po kłopocie sprawdź u siebie i daj znać...
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 14:47 przez sosna232, łącznie zmieniany 1 raz.
- sosna232
- Mały gagatek
- Kontakt:
no tak wiem ze u ciebie to inaczej wszystko ja tylko ci pokazałem dla przykładu nie koniecznie musi to być pompa... aa ta kostka co łączy te kable to co to ?
aaa bo wiesz co poszukaj centrali alarmu i zrób jej fote i podeśli tutaj tylko dokładną żeby kable było widać.. i jaki to alarm?
aaa bo wiesz co poszukaj centrali alarmu i zrób jej fote i podeśli tutaj tylko dokładną żeby kable było widać.. i jaki to alarm?
Ostatnio zmieniony pt paź 31, 2008 15:26 przez sosna232, łącznie zmieniany 1 raz.