zmiana puszki filtra powietrza! jaka inna podpasi?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
luki202
Ma gadane
Ma gadane

zmiana puszki filtra powietrza! jaka inna podpasi?

Post autor: luki202 » pt paź 31, 2008 09:02

Mam ogromną prośbę do wszystkich. wczoraj upchnąłem xenon do mojego golfika i filtr powietrza musiał zostać wymontowany. Dodam że mam mk2 1,6 TD silnik 1V i chciałbym spytać czy ktoś inny może juz spotkał się z takim problemem i wie jaka inna puszka i filtr by tam podeszły. Oczywiście musi być to coś mniejszego (krótszego) niż seria. I czy w ogole można zakładać mniejszy filtr i czy to nie będzie miało wpływu na pracę silnika bo przecież każdy filtr i pucha sa obliczone do długości układu ssącego!!!???

20 years Golf GTI

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » pt paź 31, 2008 11:01

luki202 pisze:wczoraj upchnąłem xenon do mojego golfika
Źle zrobiłeś, oj źle...Kolejny pseudo ksenon na drogach :( A pomyślałeś chociaż o innych użytkownikach dróg ?? Czy tylko myślałeś o walorach wizualnych ??

Co do puchy w 1V i tak była mniejsza niż np, w JRach, szukaj od jakiegoś TDIka, on chyba mają mniejsze puchy, na pewno mniejsze niż JR ale czy mniejsze od 1V, hmm...

Awatar użytkownika
luki202
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: luki202 » pt paź 31, 2008 22:32

Lukas-182 pisze:Źle zrobiłeś, oj źle...Kolejny pseudo ksenon na drogach :( A pomyślałeś chociaż o innych użytkownikach dróg ?? Czy tylko myślałeś o walorach wizualnych ??
Wszystko jest dobrze kolego. zestaw xenonowy jest ori z BMW E46 a nie jakiś tam z allegro, nic nie oślepia a kolor światła to 4300 K więc lampa świeci tak jak w BMW. Co do puszki to powiem Ci że większej od mojej już nie ma do TD :)

20 years Golf GTI

Awatar użytkownika
Lukas-182
Sprzedawca
Sprzedawca
Kontakt:

Post autor: Lukas-182 » pt paź 31, 2008 22:43

luki202 pisze:Wszystko jest dobrze kolego. zestaw xenonowy jest ori z BMW E46 a nie jakiś tam z allegro, nic nie oślepia a kolor światła to 4300 K więc lampa świeci tak jak w BMW.
Tu nie o to chodzi, mogłeś kupić najdroższy zestaw ksenonów jaki tylko mogłeś ale i tak w MK2 to jest nielegalne, to co, że nie oślepiasz, MK2 nie jest przystosowane do ksenenów to samo dotyczy się MK3, a dużo tego śmiga ostatnio... To co, że ładnie wygląda ale jechałeś kiedyś z ksenonami po dziurawej drodze ?? Nawet z układem samopoziomującym autka oślepiają na takiej drodze...

Co do puchy to chyba masz wtedy od JR, bo w 1V z tego co się orientuje są mniejsze puchy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”