Witam od kilku dni mam pewne przejścia z sonda. Golf 1.4 AKQ. Zaczelo sie od tego, że spalanie zaczelo mnie dobijać, ostatnio zmierzylem i na trasie w jedna osobe wyszlo mi 9,5 litra przy jezdzie 80-90!:/ Podlaczylem pod Vaga oczywiscie wyskoczyl blad sondy. Kupiłem sonde w inter cars dokladnie taka jak ta http://www.allegro.pl/item458820131_son ... 86505.html i po zalozeniu niby bylo wszystko w porzadku, rowna praca, zadnego szarpania tylko zaczol mi gasnac silnik. A dokladniej jak np dojezdzalem do skrzyzowania i wyrzucalem go na luza to omawial posluszenstwa:/ Mechanik mi powiedzial ze tak sie dzieje jak jest zle dobrana. Sonde naszczescie udalo mi sie oddac ale boje sie kupic nastepnej zeby sie nieokazalo , że bedzie taka sama bo juz moga mi nieprzyjac:/
Wyprzedzam odpowiedzi typu jedz do serwisu i kup orginalna...niemam na to kasy bo troche to kosztuje.
Pomozcie, moze ktos juz mial ten sam problem, podajcie propozycje jaka sonde wybrac jakies linki itp.
Z gory dzieki wszystkim:P
Prosba o dobór sondy lambdy, pomożcie!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP