Odpalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Do sprawdzenia kat wtrysku na vagu- na ciepło ma byc 49-51kris60 pisze:Nie obroty ma rowne jak odpalam to skacze odpali i jest dobrze tylko to wystepuje na zimnym silniku a boje sie ze nie bede mogl odpalic zima
[ Dodano: 28 Paź 2008 19:48 ]
Wcześniej po dluzszymstaniu auta sam wlaczal sie alarm
Rozrusznik ma kręcic jak szlifierka. W TDI swiece zarowe działąja ponizej 5st wiec wazny jest rozrusznik ( czesto pada w TDI ) od szybkosci sprezenia mieszanki zalezy szybkosc zapłonu w TDI. W benzynie bedzie krecił az padnie zupełnie, w TDI jego neiwielka niesprawnosc wpływa na szybkosc odpalania na zimno, tak samo jak prad rozruchowy akumulatora. W TDI min 640A lub wiekrzy.
Jak kąt wrysku bedzie dobry, rozrusznik i akumulator to trzeba podciagnac dawke startowa paliwa w Vagu..
Zrób test rano wyciagnik wtyczke od czujnika temp. silnika w krućcu przy głowicy. Znajduje sie z tyłu krućca gdzie sa świece do podgrzewania ukąłdu chłodzenia. Wtedy zasymulujesz start swiec i po zgaśnieciu kontrolki odpal- i powiedz jak wtedy zapalił.
Ostatnio zmieniony wt paź 28, 2008 22:11 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawke startową miałem ustawianą w sierpniu byl problem z odpaleniem na cieplo wiec juz nic nie wiem odpalal dobrze dopiero teraz ach wiec raczej dawka jest dobra rozrusznik kreci dobrze na cieplym ideal to pewno bedzie akumulator
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2008 08:15 przez kris, łącznie zmieniany 2 razy.
U mnie rozrusznik tez dobrze krecił na ciepłym, na zimnym wydawało sie ze tez ok a jak zregenerowałem to jestkris60 pisze:Dawke startową miałem ustawianą w sierpniu byl problem z odpaleniem na zimno wiec juz nic nie wiem odpalal dobrze dopiero teraz ach wiec raczej dawka jest dobra rozrusznik kreci dobrze na cieplym ideal to pewno bedzie akumulator