I czy pod nim jest jakas uszczelka i czy mozna ja kupic w sklepie?

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

- mylisz się. W tym miejscu w silnikach gaźnikowych jest pompka paliwa napędzana od wałka pośredniego. Silnik na zdjęciu jest na wtrysku, w związku z tym pompkę ma w baku - elektryczną.Mlody_ndm pisze:to tylko taka zaślepka, w niektórych wersjach głownie starszych jak była pompka wspomagania hebla z membraną to w to miejsce podłączało się wężyk.

Może i tak, ale na 100% w Jettcie 1.6 fakt że Diesel którą jeszcze mam w charakterze stacjonarnej hodowli rdzy mam w tym miejscu taki dekielek z tym że wychodzi z niego króciec, a do niego podpięty jest wężyk idący do pompki wspomagania hamulców, na 100% - tyle razy z tym dziadostwem walczyłem - wymieniałem membranę że jestem pewien.Lipek81 pisze:- mylisz się. W tym miejscu w silnikach gaźnikowych jest pompka paliwa napędzana od wałka pośredniego. Silnik na zdjęciu jest na wtrysku, w związku z tym pompkę ma w baku - elektryczną.Mlody_ndm pisze:to tylko taka zaślepka, w niektórych wersjach głownie starszych jak była pompka wspomagania hebla z membraną to w to miejsce podłączało się wężyk.
Pod spodem powinna być uszczelka - numer katalogowy 028127311A koszt ok. 6 zł (oryginał w ASO).
Będę szybszyironkorn pisze:Lipek a czy mogl bys mi podeslac linka z ta stronka gdzie jest ta uszczelka?

- no właśnie diesel - w dieslu jest pompka podciśnienia do hamulców, która jest montowana zamast aparatu zapłonowego - czyli w nieco innym miejscu niż te zaznaczone strzałką na zdjęciu. Zobacz gdzie jest apatat zapłonowy na zdjęciu zamieszczonym przez ironkorn, a potem zerknij tutaj -Mlody_ndm pisze:Może i tak, ale na 100% w Jettcie 1.6 fakt że Diesel
- tzn. jeżeli chodzi Tobie o miejsce montażu w silniku, to proszę:ironkorn pisze:Lipek a czy mogl bys mi podeslac linka z ta stronka gdzie jest ta uszczelka?

Zgadza się ale w Dieslu były dwa rodzaje tych pompek, z czego jeden miał wyprowadzony w miejsce tej zaślepki wężyk, i faktycznie pompka była tam gdzie w benzynie aparat zapłonowy.Lipek81 pisze:Może i tak, ale na 100% w Jettcie 1.6 fakt że Diesel
- no właśnie diesel - w dieslu jest pompka podciśnienia do hamulców, która jest montowana zamast aparatu zapłonowego - czyli w nieco innym miejscu niż te zaznaczone strzałką na zdjęciu. Zobacz gdzie jest apatat zapłonowy na zdjęciu zamieszczonym przez ironkorn, a potem zerknij tutaj -
http://img180.imageshack....=img04420bk.jpg - i zobacz, że w tym miejscu jest pompka podciśnienia.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 160 gości