Mk II Wskażnik paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

paulik
Nowicjusz
Nowicjusz

Mk II Wskażnik paliwa

Post autor: paulik » pn paź 27, 2008 20:05

Witam.Jestem nowy więc witam kolegów i koleżanki ;D Wczoraj zakupiłem golfa II.Jest to benzyna 1,3 na gażniku.Wczoraj zalałem za 50 zł pb95 po przejechaniu 20 km wskaznik doszedł z 1/4 do rezerwy.Idzie temu jakoś zaradzić ?? Czy moze ten typ tak ma ?? Ewentualnie mój golf pali jak smok ;D Ale to bym wykluczył bo silniczek chodzi równo chociaż ma 250 tys prawie.
Ps.szukałem tematu w wyszukiwarce i nic nie znalazłem
Dzięki za info pozrawiam

paulik

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pn paź 27, 2008 20:10

paulik pisze:Czy moze ten typ tak ma ??
ten typ tak ma. Jak wlejesz do pełna wskaźnik paliwa będzie wtedy bardzo szybko spadał, gdzieś od połowy do zera coraz wolniej. Jest to spowodowane ustawieniem pływaka. Nigdy wskaźnik paliwa nie będzie Ci wskazywał idealnie.
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2008 20:11 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

paulik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paulik » pn paź 27, 2008 20:28

tak ja wiem ze mi idealnie nie pokaże.Ale wczoraj pokazywał do 1/4 a dzisiaj wogóle nie pokazuje.Może idzie jakoś ten pływak wyczyścić czy coś.Bo w MK II chyba nie ma kontrolki.

paulik

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » pn paź 27, 2008 21:03

dołączam sie do postu.... wiem ze w mk2 wlasnie te kotrolki paliwa zyja wlasnym zyciem ale moze jest jakis sposob na to... założyc oddzielną kontrolkę czy cos, bo to jest strasznie męczące - zaleje za powiedzmy 30 zl przejade jakies 40 km i juz wsaznik na rezerwie w dodatku zeby odczytac faktyczny stan jego polozenia to trzeba ustawic auto w super równej pozycji i i czekac jakies 10 minut. musi byc na to jakis sposob...

Awatar użytkownika
tberent
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tberent » pn paź 27, 2008 21:05

paulik, dopiera w mk4 wskazowka jest dokladna i sie nie buja. u CIebie moze wytarły sie te slizgi po ktorych lata wskaznik??

MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL

paulik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paulik » pn paź 27, 2008 21:39

No cóż...będę sie musiał z tym pogodzić i jezdzić na wyczucie ;D I tak jestem narazie zadowolony.Myśle ze jak na tym egzemplarzu sie nie przejade to na vw kariera sie nie zakończy ;D Pozdrawiam

paulik

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » pn paź 27, 2008 21:54

paulik, najlepiej to policz sobie ile Ci srednio autko przejedzie na powiedzmy 20 zl i jezdzij na liczniku kilometrow :) ja tak robie osobiscie i jest spoko :) a dla spokojnej jazdy zawsze mam w bagazniku jakies 2 litry benzyny gdyby nagle zgasł :)

wracajac do wczesniejszej mojej wypowiedzi - jest jakis sposob na ta kontrolke ?

Awatar użytkownika
wasiak
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wasiak » pn paź 27, 2008 22:19

po pierwze jezeli zlw wskazuje plwywa w czasie jazdy to wina stabiliizatora

to ze nie jest dokladny to inna bajka
ale mozna go wyczuc ja jak jezdze prawie do zera to zostawiam w baku mniej niz pol litra

do pustego baku po wyjeciu weszlo mi razem z przewodami 56 litrow
nie raz juz tankowalem po 52 54 litry
unvave pisze:paulik, najlepiej to policz sobie ile Ci srednio autko przejedzie na powiedzmy 20 zl i jezdzij na liczniku kilometrow :) ja tak robie osobiscie i jest spoko :) a dla spokojnej jazdy zawsze mam w bagazniku jakies 2 litry benzyny gdyby nagle zgasł :)

wracajac do wczesniejszej mojej wypowiedzi - jest jakis sposob na ta kontrolke ?

PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
zanim rozrusznik nakreci sie tyle pompa zeby zassalo paliwo siada aku mulator wiec to za wiele bezpieczenstwa tez nie daje- sprawdzone na sobie :grin: :grin:

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pn paź 27, 2008 22:26

wasiak pisze:PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
zanim rozrusznik nakreci sie tyle pompa zeby zassalo paliwo siada aku mulator wiec to za wiele bezpieczenstwa tez nie daje- sprawdzone na sobie :grin: :grin:
też miałem tą przyjemność z tym samym typem gaźnika tylko przy kadecie 1,8i gaźnik 2ee - pompka paliwa mechaniczna, napędzana od wałka rozrządu... porażka.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
człek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: człek » wt paź 28, 2008 01:35

wasiak pisze: PN ka ja k juz zgasnie to bez zalania gaznika i tak jej nie odpalisz
bzdura.

mam PN-a na gazniku i zeby to raz mi zgasł? :rotfl:

nigdy nie miałem problemu z jego odpaleniem po dolewce (nawet litra). fakt ze trzeba było pokręcic trochę rozrusznikiem (tak z trzy cztery razy) i wtedy bez problemu odpalał.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”