problem ze sprzęgłem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze sprzęgłem
Witam mam problem ze swoim MK3 wczoraj jechałem i nagle poczułem że pedał od sprzęgła chodzi bardzo lekko i łapie pod koniec a dziś wogóle nie mogłem wrzucić biegu prawie nie ma sprzęgła żeby dojechać do domu musiałem go zgasić i zapalić na biegu i powoli jedzie na sprzegle pomóżcie co mogło się stać??
golf GT
Re: problem ze sprzęgłem
U mnie czasami opuszcza się pedał sprzęgła w dół i ciężko wrzucić biegi. Na to pomogło mi najzwyklejsze podniesienie do góry nogą pedału sprzęgła na siłę do właściwego poziomu. Wszystko się ułożyło i znów dobrze jeździ. "Usterka" ta występuje u mnie raz na jakieś 3 miesiące, może rzadziej. A łożysko oporowe tak jak i sprzęgło mam nowe.rutekpl1 pisze:Witam mam problem ze swoim MK3 wczoraj jechałem i nagle poczułem że pedał od sprzęgła chodzi bardzo lekko i łapie pod koniec a dziś wogóle nie mogłem wrzucić biegu prawie nie ma sprzęgła żeby dojechać do domu musiałem go zgasić i zapalić na biegu i powoli jedzie na sprzegle pomóżcie co mogło się stać??
ja bym na poczatek wymienil linke od sprzegla na manualna, te automaty czasami robia takie jaja
linka mniej wiecej tak wyglada do mk3
a jak bedziesz chcial wymieniac sprzeglo to tylko LUK albo SACHS choc to 2 jest niby mocniejsze
linka mniej wiecej tak wyglada do mk3
a jak bedziesz chcial wymieniac sprzeglo to tylko LUK albo SACHS choc to 2 jest niby mocniejsze
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!