jaki dzwięk??????????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jaki dzwięk??????????????
jaki dzwięk powinien wydobywać się z silnika po odkręceniu korka wlewu oleju???? ,a, MK 3 co się powinno dziać po wyjęciu bagnetu nic się nie dzieje. 

- krzysrys
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak tylko żeby olej chlapał przez korek to już musi miec konkretne przedmuchy,wara99 pisze:podobno jak olej nie chlapie po zdjeciu korka oleju to dobrze bo nie ma przedmuchu a bagnet jak wyciagniesz to niepowinny leciec spaliny bo terz nie ma przedmuchu z komory spalania ---ale czy tak jest mówie ????
a jak sie przyłoży ręke do wlewu oleju to czuc delikatne podmuchy,
- Kontakt:
Dźwięk ??
Normalnej pracy silnika
Napewno nie metalicznych stuków - jak dobrze przyłożysz ucho to usłyszysz bulgot oleju
Po odkręceniu korka nie ma prawa buchać biały dym przedostający się z cyindrów -
a co do chlapania z pod korka wlewu oleju - to jest jeszcze zależne od silnika - kiedyś miałem MkII 1,6 i nie chlapało - teraz mam TDI i jak odkręce korek na zapalonym silniku to żadnego dymu nie ma, ale oleum chlapie troszkę takimi drobnymi kropkami - dowiadywałem się wcześniej i ponoć te typy tak mają
Wasze TDI też kropią z pod korka ??
Ważne żeby niechał oleju jak głupi
pozdroooo...

Po odkręceniu korka nie ma prawa buchać biały dym przedostający się z cyindrów -
a co do chlapania z pod korka wlewu oleju - to jest jeszcze zależne od silnika - kiedyś miałem MkII 1,6 i nie chlapało - teraz mam TDI i jak odkręce korek na zapalonym silniku to żadnego dymu nie ma, ale oleum chlapie troszkę takimi drobnymi kropkami - dowiadywałem się wcześniej i ponoć te typy tak mają

Wasze TDI też kropią z pod korka ??
Ważne żeby niechał oleju jak głupi

pozdroooo...
Ostatnio zmieniony ndz lis 20, 2005 12:13 przez Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- krzysrys
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak tylko żeby olej chlapał przez korek to już musi miec konkretne przedmuchy,wara99 pisze:podobno jak olej nie chlapie po zdjeciu korka oleju to dobrze bo nie ma przedmuchu a bagnet jak wyciagniesz to niepowinny leciec spaliny bo terz nie ma przedmuchu z komory spalania ---ale czy tak jest mówie ????
a jak sie przyłoży ręke do wlewu oleju to czuc delikatne podmuchy,
[ Dodano: Nie Lis 20, 2005 10:34 ]

[ Dodano: Nie Lis 20, 2005 10:34 ]
a co z tym metalicznym hałasem czy to cos poważnego/////????Razal pisze:Normalnej pracy silnikaNapewno nie metalicznych stuków - jak dobrze przyłożysz ucho to usłyszysz bulgot oleju
![]()
a co do chlapania z pod korka wlewu oleju - to jest jeszcze zależne od silnika - kiedyś miałem MkII 1,6 i nie chlapało - teraz mam TDI i jak odkręce korek na zapalonym silniku to żadnego dymu nie ma, ale oleum chlapie troszkę takimi drobnymi kropkami - dowiadywałem się wcześniej i ponoć te typy tak mają![]()
Wasze TDI też kropią z pod korka ?? pewnie TAK
Ważne żeby niechał oleju jak głupi![]()
pozdroooo...

- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Może
masz już poprostu do wymiany HYDRAULICZNE POPYCHACZE ZAWORÓW bo nie trzymają oliwy,
sprawdź ciśnienie oleju, może pompa olejowa słabo podaje do góry ??
odradzam w takim przypadku zabieg polegający na wlaniu "zagęszczacza oleju" typu "moto..." - to nie rozwiązuje problemu, a w Twoim przypadku może nawet pogorszyć sprawe
AHA zobacz jeszcze czy masz dobry poziom oleju w silniku
pozdrawwiam...
sprawdź ciśnienie oleju, może pompa olejowa słabo podaje do góry ??
odradzam w takim przypadku zabieg polegający na wlaniu "zagęszczacza oleju" typu "moto..." - to nie rozwiązuje problemu, a w Twoim przypadku może nawet pogorszyć sprawe

AHA zobacz jeszcze czy masz dobry poziom oleju w silniku

pozdrawwiam...
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V