stuki przy wolnej jeździe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
stuki przy wolnej jeździe
od kilku dni mam dziwną przypadłość w swoim Mk3. Coś stuka w przodzie. Dzisiaj zauważyłem, że te stuki są najbardziej odczuwalne jak się jedzie lekko z mgórki na biegu ale bez gazu tak ok, 40-50km/h. Byłem na sprawdzeniu zawieszenia i diagnosta ocenił, że jest wszystko OK. Stuki są jakby zależne od ruchu obrotowego bo jest takie wyczuwalne jakby lekkie stukanie jakby co obrót czegoś (półosi??) czasami podczas ruszania mam taki pojedyńczy stuk, a czasem podczas hamowania. Jak jade wolno to bywa że stuka tak synchronicznie. stuk,stuk,stuk..... przy szybkiej jeździe i podczas przyśpieszania nie słyszę niczego niepokojącego. Mogą to być poduchy na amorach ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re
Chłopaki dzięki za odpowiedzi !!! Nie było to takie stukanie jak przy walniętych przegubach, ale chyba pekol byłeś najbliżej.....
WYJAŚNIŁEM przyczynę po krótkim namyśle... nie dawało mi to spokoju... dziwiło mnie to, że auto zaczęło się tak zachowywać po wizycie w warsztacie kilka dni temu... Poszedłem dosłownie pół godziny temu na parking i w ciemnościach sprawdzam dokręcenie kół zaczynając od najbardziej podejżanego (prawe przednie - odkręcane przez
mechanika)... ZDRĘTWIAŁEM kiedy po podniesieniu auta na lewarku wszystkie 4 śruby dokręciły się do oporu przynajmniej 4 obroty.... SZOK
Q...rwa jak tak można - wiem że dużo w tym mojej winy bo zawsze sprawdzałem koła po mechanikach - tym razem tego nie sprawdziłem - FUKS, że nie odpadło mi koło jadąc dzisiaj w trasie (dobrze, że nie przekraczałem 70/h pamiętając o owych stukach)
Teraz to idę chyba coś wypić i spać bo normalnie masakra....
Dzięki chłopaki za zainteresowanie moim postem i odpowiedzi
dla Was!
WYJAŚNIŁEM przyczynę po krótkim namyśle... nie dawało mi to spokoju... dziwiło mnie to, że auto zaczęło się tak zachowywać po wizycie w warsztacie kilka dni temu... Poszedłem dosłownie pół godziny temu na parking i w ciemnościach sprawdzam dokręcenie kół zaczynając od najbardziej podejżanego (prawe przednie - odkręcane przez
Teraz to idę chyba coś wypić i spać bo normalnie masakra....
Dzięki chłopaki za zainteresowanie moim postem i odpowiedzi
Ostatnio zmieniony czw paź 23, 2008 21:07 przez Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Re
Dokładnie wszystko się dobrze zakończyło, ale nauczka na przyszłość jak nic... Nikomu nie można zaufać.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt: