Mk2 słaba moc jak się rozgrzeje być może hamulce?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fibolek

Mk2 słaba moc jak się rozgrzeje być może hamulce?

Post autor: fibolek » sob lis 19, 2005 23:33

Mam drobny problem mój mk2 silnik 1.6 pierburg +gaz od dłuższego czasu słabnie jak się nagrzeje(czyli tylko jak dalej pojerzdże).Wcześniej przy wymianie klocków hamulcowych zauważyłem że z jednej strony bardziej zdarł klocki.Później wymieniałem poduszki na silniku i jakiś czas był spokój ale teraz jest z powrotem.Słyszałem od fachowców że mój golfik w niemcach stał niużywany(stwierdzili po stanie docisków)Z instalką LPG jest wszystko oki sprawdzałem zregulacją gaźnika też,lewego powietrza nie bierze.Gumy na wACHACZACH NOWE AMORKI WSZYSTKIE WIEK OK.2 LATA.Aha jeszcze jedno jak skręce delikatnie w lewą lub prawą stronę tak przy prędkości 120-130 km/h to mi troszkę kierownica drży(opony,koła,zbieżność,geometria oki)Pomóżcie proszę.

wara99

Post autor: wara99 » sob lis 19, 2005 23:48

nie bardzo wiadomo z opisu czy slabnie silnik czy hamulce .Sprecyzój pytanie

fibolek

Post autor: fibolek » sob lis 19, 2005 23:53

Hamulce biorą oki ale jak raptownie zahamuje to mnie delikatnie ściąga w prawo.Ale hamują.I w lecie trochę się grzeją zwłaszcza prawa strona.Szybko mi fele się brudzą tak na czarno mimo że jeżdżę po mieście tak z prędkością 40 65 km/h.Pomocy

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob lis 19, 2005 23:54

może najprościej będzie po przejechaniu jakiejś trasy podotykać ręką felgi czy nie są aby gorące, lub podjechać na stanowisko rolkowe i wtedy też już może cos pokazać bez wciskania hamulca - ale ale..... jeśli to miałoby być od hamulców to temp. silnika nie miałaby na to wpływu.......

fibolek

Post autor: fibolek » sob lis 19, 2005 23:55

Aha dodam że przy każdej wymianie klocków jest problem.Nie chce hamować pedał rośnie ale po jakimś czasie wraca do normy dodam że hamulce są odpowietrzone,płyn ma pół roku.

[ Dodano: Nie Lis 20, 2005 16:17 ]
Powiem tak że raczej mocno się grzeją.Mam wrażenie tak jakby nie odbijały do końca przynajmniej z jednej strony.Na rolkach wszystko w normie.Bynajmniej przeglądy przechodzi.A jeszcze jedno delikatnie mi piszczy jak skręcam troszkę w lewo tak jakby gdzieś coś szlifowało.Pomocy czy muszę wymienić całe dociski czy tylko osprzęt?Czyli uszczelki sprężyny itp?

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 21, 2005 01:23

Ten co Ci wymieniał klocki to leń albo niechciało mu się robić.Poprostu albo masz zapieczony cylinderek albo prowadnice zacisku lub też klocki na chama wciśnięte.Radzę obie strony dokładnie sprawdzić i usunąć usterki.Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”