Otwieranie auta kazdym kluczykiem od Golfa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Otwieranie auta kazdym kluczykiem od Golfa
Witam!
Dzis z kumplami odkrylem ze kluczyk od Golfa MK3 otwiera prawie kazdego innego MK3...
1 kumpel otworzyl mojego Golfa i jeszcze innego swoim kluczykiem wsadzajac normalnie do zamka, 5 sekund kombinacji, przekreca kluczyk i drzwi otwarte...
2 kumpel tez otworzyl te 2 nasze Golfy swoim kluczykiem...
I mam do Was pytanie... Dlaczego tak jest?
Dodam taki fakt że wkladka zamka nie ma nic do tego bo w 1 z tych Golfów byla wymieniana niedawno wkladka...i nie ma wplywu na to czy jest alarm i centralny zamek bo 1 nie ma w ogole, drugi ma i to i to...
Spotkaliscie sie z czyms takim?
Moze znacie jakis dobry sposob aby zapobiec takim sytuacjom?
Myslalem nad jakims patentem ale nic ciekawego nie moge wymyslic...
Dzis z kumplami odkrylem ze kluczyk od Golfa MK3 otwiera prawie kazdego innego MK3...
1 kumpel otworzyl mojego Golfa i jeszcze innego swoim kluczykiem wsadzajac normalnie do zamka, 5 sekund kombinacji, przekreca kluczyk i drzwi otwarte...
2 kumpel tez otworzyl te 2 nasze Golfy swoim kluczykiem...
I mam do Was pytanie... Dlaczego tak jest?
Dodam taki fakt że wkladka zamka nie ma nic do tego bo w 1 z tych Golfów byla wymieniana niedawno wkladka...i nie ma wplywu na to czy jest alarm i centralny zamek bo 1 nie ma w ogole, drugi ma i to i to...
Spotkaliscie sie z czyms takim?
Moze znacie jakis dobry sposob aby zapobiec takim sytuacjom?
Myslalem nad jakims patentem ale nic ciekawego nie moge wymyslic...
hmmm dobry pomysl z tym ale jeden minus ze tylko z pilota sie otwiera... a jakby tak aku padl? to jak wtedy otworze drzwi?
a daloby rade zalozyc klamki tylne a zamki zostawic i jakos w formie zaslepki zamka ta klamka by byla?
a daloby rade zalozyc klamki tylne a zamki zostawic i jakos w formie zaslepki zamka ta klamka by byla?
Ostatnio zmieniony śr paź 22, 2008 21:12 przez matuzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zawsze mozesz wyprowadzić sobie kable do aku gdzieś w Tobie tylko znane miejsce, dobrze je zabezpieczyc i po kłopocie. Też nie mam zamków. Po ostatniej próbie kradziezy auta rozwalili mi je.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
no wlasnie, zeby przelozyc klamki to trzeba wyjmowac zamki chyba... a niewiecie jak to z centralnym? czy jak wyjme wkladke to nie bedzie z nim zadnych problemow?carrion pisze:Kurde, to swietny pomysł jest! W weekend też założę klamki z tylnych drzwi, a co! Taka przekładka nie jest chyba zbytnio problematyczna, co?Radi mk3 pisze:i wsadziłem klamki od tylnych drzwi
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nic nie wyjmujeszmatuzi pisze:no wlasnie, zeby przelozyc klamki to trzeba wyjmowac zamki chyba
Wykrecasz stara klamke torxem z boku drzwi, wkładasz nową i przykręcasz. Nawet nie trzeba drzwi rozbierać.Musisz tylko uważać aby taka plastikowa "oprawka" Ci nie wypadła.
Ostatnio zmieniony śr paź 22, 2008 21:58 przez rysiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
niema z tym żadnego problemu odkręcasz 1 śrubke wyjmujesz klamke i wkładasz bez zamka nic nie trzeba przekładać cudować itp...matuzi pisze:no wlasnie, zeby przelozyc klamki to trzeba wyjmowac zamki chyba... a niewiecie jak to z centralnym? czy jak wyjme wkladke to nie bedzie z nim zadnych problemow?carrion pisze:Kurde, to swietny pomysł jest! W weekend też założę klamki z tylnych drzwi, a co! Taka przekładka nie jest chyba zbytnio problematyczna, co?Radi mk3 pisze:i wsadziłem klamki od tylnych drzwi
nisko latam
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-gt-i-i-vt21196.htm
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-gt-i-i-vt21196.htm